Romania, Bacau: o fetita tinuta de bunici intr-un patut cu zabrele din lemn peste care au pus o plasa de sirma, in scopul protejarii micutei, este luata, la presiunea mass-media, intr-un centru de primire, pentru a o proteja de bunicii care o tineau „in cusca”.
Dupa mai multe saptamini de procese, copilul a fost redat mamei iar tambalaul mediatic s-a stins.
Statele Unite ale Americii: La un meci de fotbal, un tata ii da sa guste fiului sau de sapte ani dintr-o bautura dulce, foarte slab alcoolizata. Un om de ordine observa, anunta politia, care anunta salvarea. Ambulanta transporta copilul de urgenta la spital, politistul obtine un mandat de la judecator si interneaza copilul intr-un centru de plasament, pentru a-l proteja de parintele care se comportase „abuziv”, dindu-i sa bea alcool.
Copilul a stat doua zile internat in centrul de plasament pina cind parintii obtin dreptul de a-l lua acasa. Tatal primeste permisiunea sa vina acasa dupa cinci zile.
In ambele cazuri, s-a vrut, teoretic, binele copilului si protejarea sa. Numai ca, in realitate, lucrurile au stat exact invers, sistemul fiind cel care a facut cel mai mare rau copiilor, care vor ramine traumatizati pe tot restul vietii lor.
Poate in cazul fetitei din Bacau, virsta prea frageda ii va fi permis sa nu-si dea sema ce se intimpla. In cazul baiatului de sapte ani din SUA, trauma este garantata.
Si, apropo, in SUA, 19 ani e o virsta rezonabila pentru a muri in razboi, insa pentru a bea o picatura de alcool, trebuie sa astepti sa implinesti macar 21.
ingrijoratul a zis
Articolul este OK, dar tineti minte pe viitor, ca si voi v-ati avantat in „scandalul” cu copilul de la Horgesti