Consilierii județeni au aprobat, la ultima ședință, tarifele ce vor fi achitate de iubitorii sporturilor de iarnă pentru utilizarea pârtiei de schi de la Slănic Moldova. Finalizarea lucrărilor la pârtia de schi a fost anunțată de autorități de mai multe ori. Întâi, primarul Adrian Șerban anunța luna ianuarie, apoi conducerea CJ Bacău jumătatea acestei luni. Ultimul termen avansat de președintele Dragoș Benea este începutul lunii martie.
Deși investiția nu a fost încă terminată și inaugurată, prețurile au fost supuse dezbaterii publice și apoi votate de aleșii județeni.
Pentru adulți, tariful propus de conducerea Serviciului de Promovarea Turismului și Salvamont Bacău, aflat în subordinea Consiliului Județean (CJ), pentru o urcare cu telescaunul este de 5 lei, pentru șase urcări – 20 lei, iar pentru 12 urcări prețul ajunge la 50 lei. Copiii beneficiază de reduceri – o urcare va costa 3 lei, șase urcări 15 lei și 12 urcări – 30 de lei.
Dacă turiștii vor sta mai mult la Slănic Moldova, ei își vor putea face abonamente. Un abonament pe jumătate de zi dimineața va costa 30 de lei, iar seara 40 de lei. Pentru copii, va fi de 20 lei și respectiv 25 de lei. Un abonament de o zi va fi de 60 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii. Pentru două zile abonamentul va fi de 100 lei/adult și 60 lei/copil, pentru trei zile va costa 150 lei/adult și 100 lei/copil. Un abonament valabil o lună va costa un adult 300 de lei și un copil 200 de lei.
O soluție pentru promovarea investiției, mai ales că în martie vremea va începe să se încălzească, ar fi accesul gratuit, așa cum s-a făcut la pârtia de la Vidra-Voineasa (Ski Resort Transalpina). Aceasta a fost inaugurată pe 22 decembrie 2012, iar până pe 31 ianuarie 2013 accesul a fost gratuit.
Pârtia din Slănic Moldova are o lungime de aproximativ 1,5 km, cu o lățime medie de 38 de metri, iar panta de 17,1%. Pista este una de dificultate medie-ușoară. Instalația de telescaun va avea o capacitate de transport de aproximativ 1.000 de persoane pe oră.
Meterologii anunță temperaturi peste medie în martie
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, până în luna martie 2014. Sunt estimate distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, dar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.
În martie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în sudul, sud-estul și estul țării, și posibil sub aceste medii în celelalte regiuni. Cantitățile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice și local cele sud-vestice. Temperaturile vor fi cuprinse între -1 și 5 grade Celsius.
Mintea omului fara scoala, dar cu bani! a zis
A aflat si autorul de articol? Am scris, m-am saturat sa tot scriu. Trebuia aceasta partie precum tichie chelului. Bazin de inot, partie, poate alte gogomanii. S-au facut, inceput, doar pentru sifonarea banului. O investitie inceputa inseamna ban. si public si european. Avea nevoie Slanicul doar de balneo. Atragere de oameni care veneau la balneoterapie. Nu de zgubilitici la schii sau bazin de inot. Sa vedeti de ajunge pana in iarna viitoare, ca si bazinul.Optiunea unui primar infantil, declarat pentru slaniceni. A piedut si transportul public. Urmeaza mereu, mereu alte prostii. Iar Slanicul, perla Moldovei. Care perla, care Slanic?