Patronatele din judetul Bacau, constituite pe linga Camera de Comert si Industrie, membre ale Comisiei Judetene de Dialog Social, au depus propuneri pentru imbunatatirea conditiilor in care isi desfasoara activitatea societatile comerciale. Aceste propuneri au fost inaintate Parlamentului si Executivului, in speranta ca vor intra in baza pentru modificarea Codului de procedura fiscala anuntata de Guvern. Ce cuprind aceste solicitari ne spun chiar patronatele. Astazi: Patronatul din Turism si Alimentatie Publica.
Propunerile bacauanilor pentru solutionarea problemelor inventariate din sectorul turism si alimentatie publica au in vedere reducerea taxei hoteliere, alocarea de fonduri din partea Consiliului Judetean pentru editarea hartilor turistice necesare promovarii obiectivelor turistice din judetul Bacau si plata TVA la încasarea facturii. De asemenea, se cere reducerea si chiar renuntarea la aplicarea majorarilor si penalizarilor de întirziere pentru agentii economici catre Fisc, reducerea contributiilor aferente salariilor, atit cele platite de angajati (retinerile la sursa), cit si cele platite de angajatori, neimpozitarea profitului reinvestit si scutirea de la plata impozitului pe profit pentru societatile de turism nou înfiintate pentru o perioada de la 3 la 5 ani. O propunere interesanta, partial hilara, dar oricum indrazneata, este eliminarea trenurilor de noapte pentru cresterea numarului de calatori aflati în tranzit in judetul Bacau. „Avem speranta – a spus presedinbtele patronatului, Cezat Ivanof – ca noua conducere a Institutiei prefectului va considera Patronatul din Turism si Alimentatie Publica Bacau drept un partener firesc de dialog si va subscrie la viitoarelor proiecte care pot sprijini dezvoltarea si promovarea judetului, astfel încit acesta sa devina un punct de referinta pentru alte judete”.
Patronatul a fost infiintat in aprilie 2002, la initiativa unui grup de agenti economici care activeaza în domeniul turismului si reprezinta interesele membrilor in raport cu administratia locala si centrala, organisme, organizatii si institutii nationale si internationale si sprijina si promoveaza mediul de afaceri reprezentat de membrii asociati ai organizatiei. Patronatul considera Comisia Judeteana de Dialog Social, prin atributiile conferite de lege, la nivel local, „cadrul optim pentru dezvoltarea unui dialog constructiv, eficient si avantajos, pentru realizarea unui parteneriat real si activ si pentru dezvoltarea mediului de afaceri din judetul Bacau”. Conducerea patronatuluio, asigurata de Cezar Ivanof si de vicepresedintele Dumitru Nanescu a solicitat prefectului Dorian Pocovnicu includerea ca membru cu drepturi depline a Patronatul din Turism si Alimentatie Publica Bacau în Comisia Judeteana de Dialog Social.
Lasă un răspuns