Despre Florin Cezar Ivanof, patronul rasturantului „Decebal”, se poate spune, fără teama de a exagera cîtuși de puțin, că este una dintre cele mai rîvnite partide din Bacău. Mulți bărbați trudesc o viață întreagă pentru a obține o poziție socială cît mai înaltă și un statut financiar cît mai solid. Întîmplarea a făcut ca, la cei 26 de ani ai săi, Cezar Ivanof să aibă parte deja de toate aceste lucruri. Asistent universitar și doctorand în științe economice, patron al unuia din cele mai renumite restaurante din oraș și posesorul singurului avion de agrement din Bacău, Cezar Ivanof are cam tot ceea ce și-ar dori un bărbat. Muncește mult, iar la sfîrșit de săptămînă își mai face uneori bagajele și pleacă să petreacă două trei zile prin cine știe ce țară pe care nu a apucat să o viziteze. În plus, cînd are oclipă de răgaz, își ia avionul și face cîteva acrobații aeriene pentru a-și mai elibera din execesul de adrenalină. Rar se întîmplă ca un astfel de bărbat să nu fie deja însurat sau să nu aibă măcar o prietenă.
Spre fericirea tinerelelor care se află în anturajul său, Cezar Ivanof etse, încă, o partidă bună. Numai că tînărul Ivanof privește amuzat la strădaniile pe care le fac tinerele domnișoare pentru a-i intra în grații. Pe cele care îi plac se străduie să facă lucruri care ar putea să „le dea gata”. Și ce ar putea să impresioneze cel mai mult o femeie decît un bărbat care gătește numai și numai pentru ea. Cum Cezar Ivanof deține numeroase diplome obținute în calitate de gastronom, la tot felul de concursuri culinare organizate în țară sau în străinătate, succesul în fața visătoarelor domnișoare este garantat. „Îmi place să gătesc lucruri deosebite, pentru a impresiona o femeie. Garanția succesului constă în gustul pe care îl are o anumită mîncare dar și în modul în care este ea prezentată. O farfurie trebuie să rîdă atunci cînd o așezi în fața celui pe are îl servești. După atîtea participări la concursuri gastronomice știu acum și cu ochii închiși cîți morcovi și cîte fire de brocoli trebuie așezați pe un platou de aperitive și cum trebuie combinate culorile legumelor”, mărturisește patronul hotelului Decebal. Ceea ce nu știu încă fetele care se lasă impresionante de talentele sale culinare este că Cezar Ivanof nu are de gînd să se însoare. „Mai am de învățat. Vreau ca, după ce îmi termin doctoratul, să urmez și cursurile unui MBA. Va mai trece ceva timp pînă să mă gîndesc la însurătoare”, spune, sigur de el, Cezar Ivanof. Pînă o intra în „săptămîna oarbă”. (E. SOLOMON)
Lasă un răspuns