• Damian Mereu a vînat prin toată lumea, inclusiv în Africa • datorită pasiunii sale, el era cît pe ce să rateze nunta la care era chiar naș
Pentru Damian Mereu, patronul cunoscutei firme Croco din Onești, vînătoarea a devenit o parte extrem de importantă din viața sa. Pentru a practica vînătoarea, el și-a pus la bătaie banii, timpul și chiar viața, dar satisfacțiile au fost atît de mari, încît au compensat în mare măsură eforturile depuse. După ce a colindat pădurile din județul Bacău și din România, oneșteanul a ajuns pînă la capătul lumii. Trofeele sînt și ele pe măsură, lucru de care este foarte mîndru.
În urmă cu ani buni, în viața lui Damian Mereu s-a petrecut o schimbare radicală, odată cu prima ieșire la vînătoare, moment în care i s-a trezit o adevărată pasiune pentru această îndeletnicire. În 1994, Damian Mereu a înființat o firmă de produse de panificație, Croco, dar oneșteanul și-a găsit timp și pentru pasiunea sa. La început a vînat numai în județul Bacău, după care a mers prin țară. „Am vînat cocoși de munte în Suceava, mistreți și cerbi în Bacău, Vrancea, Neamț și Vaslui”, povestește Damian Mereu. În timp, au început și ieșirile în străinătate, aproape pe toate continentele. Pasiunea a culminat cu Africa, visul oricărui vînător. „Anul trecut, în luna august, am reușit să ajung și în Africa de Sud, unde am vînat orix și kudu, animale foarte frumoase. Trofeele urmează să ajungă în România în cel mai scurt timp, iar eu le-am păstrat un loc alături de celelalte pe care le am. De asemenea, am vînat și antilope, și babuini”, ne-a povestit patronul oneștean.
Damian Mereu a acceptat cu greu să ne dezvăluie cîteva dintre secretele pasiunii sale: „ Poți să vezi animale ciudate și lucruri incredibile, dar tocmai asta înseamnă să ai acces la o partidă bună de vînătoare. De multe ori ajungi în situații periculoase, însă un vînător adevărat le caută și le acceptă. Pentru mine este cel mai frumos lucru pe care îl pot face în timpul liber”. Cu toate satisfacțiile pe care vînătoarea i le oferă, Damian Mereu recunoaște că această pasiune este un lux, nu numai din cauza cheltuielilor foarte mari, ci și pentru că necesită timp mult, de care orice om de afaceri duce lipsă.
Trofeele, fotografiile făcute prin locuri cu peisaje ca în povești, toate devin o fărîmă din sufletul unui vînător. Nici Damian Mereu nu a făcut excepție de la această regulă. El și-a așezat trofeele într-o încăpere specială, denumită „Sala trofeelor”, iar fotografiile și le-a strîns în albume cu fiecare loc din lume în care a vînat. Damian Mereu a plănuit ca anul acesta, în luna iulie, să facă o excursie de vînătoare în Zimbabwe, unde visul său este să captureze bivoli africani și antilope. „Știu că bivolul african este un animal foarte agresiv, poate cel mai agresiv animal din Africa, care cîntărește peste o tonă și sînt conștient că este foarte periculos de vînat, însă am încredere în mine și sînt convins că voi reuși. În septembrie, voi merge și în Alaska, pentru a vîna un elan”, ne-a declarat patronul oneștean. (Măriuca BOBOȘA)
SĂNĂTATE,FERICIRE ALATURI DE CEI DRAGI.TE IUBIM SINCER SI DEZINTERESATI.CU MULT DRAG TEX SI MARI.