Peste 40 de milioane de lei au plătit patronii a patru restaurante din județ, care au fost prinși la un control sanitar că funcționau încălcînd normele sanitare. Cea mai mare amendă aplicată săptămîna trecută de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) s-a ridicat la 30 de milioane de lei și a fost aplicată unui restaurant din zona rurală a județului. „Am aplicat maximul de amendă pentru că resturantul încă funcționa, deși în august, tot în urma unui control, activitatea unității fusese suspendată. Suspendarea de activitate s-a impus ca urmare a faptului că alimentele erau depozitate necorespunzător, angajații nu aveau efectuat controlul medical periodic și nici echipamente de protecție. Din spațiile frigorifice în care erau păstrate alimentele lipseau și termometrele”, ne-a declarat dr. Daniela Lupașcu, șefa Inspecției Sanitare de Stat al DSP. Celelalte trei restaurante amendate au avut de plătit amenzi între unu și cinci milioane de lei pentru că aveau printre angajați persoane fără carnetele de sănătate completate. Raidul prin restaurante al inspectorilor DSP s-a lăsat și cu trei suspendări de activitate și o retragere de autorizație sanitară. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru deficiențe temporare igienico-sanitare și pentru depășirea obiectului de activitate prevăzut inițial în autorizația sanitară. (Cezara DUȚĂ)
Lasă un răspuns