Pietele din municipiul Bacau au devenit neincapatoare la sfirsit de saptamina. Aglomeratia din week-end a demonstrat ca bacauanii nu concep masa de Craciun fara traditionalul porc. Cumparatorii matinali au dat buzna in macelarii pentru a face proviziile necesare unei mese traditionale. Cerintele erau dintre cele mai diverse. S-a vindut foarte bine rasolul si capul de porc pentru racitura, maruntaiele pentru drob, pulpa de porc si carnea tocata pentru sarmale. Scepticii au ramas la carnea de pui. „Contrar asteptarilor, vinzarile au mers foarte bine zilele acestea. Surpriza a fost chiar si pentru producatorii de carne, care, odata ce au vazut cum creste ritmul vinzarilor au ridicat pretul la unele produse”, spune Ion Pandea, macelar. Pretentiile bacauanilor cresc de la an la an. Oamenii sint mai atenti la ce cumpara si mai ales cit cumpara. „Anul acesta, nu avem musafiri anuntati si prin urmare cumparam cit ne trebuie. Nu ii inteleg pe cei care isi cheltuie aproape toti banii de sarbatori doar pentru «a da bine» in fata invitatilor. Eu unul, am cumparat putina carne de porc, un pui si peste. Nu vor lipsi de pe masa de Craciun fructele, atit de esentiale pentru a echilibra digestia”, a declarat Irimia Florescu din Bacau. (Ramona IONESCU)
Lasă un răspuns