Circa 3.000 de copii și părinți din județul Bacău, în trecere pentru a primi consultații medicale la Ambulatoriul de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență, beneficiază, în perioada iulie – noiembrie 2013, de informare și educație pentru sănătate și dezvoltare emoțională printr-un program derulat de Asociația Trust Orfelinat Ungureni.
Intitulat „Părintele, copilul și școala”, programul se adresează atât părinților și copiilor lor din județul Bacău, cât și cadrelor didactice. Scopul final este dezvoltarea, diversificarea și eficientizarea serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile și dezvantajate social în funcție de nevoile și prioritățile identificate la nivel local, precum și optimizarea mecanismului școală – părinte – copil și creșterea calității vieții prin îmbunătățirea nivelului de informare și comunicare. „Axat pe trei direcții de informare – ne-a spus Geanina Macovei, managerul de proiect -, respectiv informare, educare pentru sănătate și consiliere, proiectul promovează dialogul și buna comunicare între părinți și copii, atât în familie cât și în școală”.
Astfel, prin program, în afară de activitățile din Ambulatoriul de Specialitate Copii, se derulează deopotrivă activități de consiliere și dezvoltare personală pentru 22 de copii și adolescenți și părinții lor, precum și întâlniri interactive pe teme de dezvoltare fizică și psihică a copilului cu părinții preșcolarilor și elevilor de la Grădinița nr. 25, Școala „Nicu Enea” și Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bacău, în perioada septembrie – noiembrie. De asemenea, în cadrul proiectului, în aceeași perioadă, vor fi programate întâlniri interactive pe teme de educație pentru sănătate cu circa 300 de elevi ai claselor V-VIII de la Colegiul Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău. Programul „Părintele, copilul și școala – un parteneriat eficient” se derulează cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Bacău, obținut în baza Legii nr. 350/2005. (M. Rotaru)
Lasă un răspuns