Participanți, unii în premieră, la cea de-a 21-a ediție a renumitului Concurs național de chimie „C. D. Nenițescu” București, desfășurat în perioada 21-23 noiembrie, șase elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău au obținut rezultate absolut remarcabile, dovadă, încă o dată, a calității actului educațional din unitatea de învățământ amintită. Rezultatele au fost remarcabile atât individual, pe secțiuni, unde doi dintre cei șase elevi au obținut locul I, respectiv mențiunea a II-a (locul V pe țară), cât și la nivel de echipă, „vrăncenii” – profesori coordonatori Stela Onică și Mariana Rosenschein – obținând al treilea punctaj pe țară, fiind premiați cu o trusă de sinteză pentru chimie organică în valoare de 2.000 lei.
Un alt premiu, anunțat de organizatori pe ultima sută de metri, cel de „popularitate” a revenit, de asemenea Bacăului, prin Marius Stoian (clasa a XII-a C), câștigătorul premiului I la secțiunea „Chimie fizică” din cadrul concursului, elev cu performanțe deosebite, premiant, de altfel, al concursului și în edițiile anterioare. Mențiunea a II-a, la secțiunea „Chimie organică” i-a revenit elevei Teodorei Costea (clasa a XII-a A), de asemenea un elev cu rezultate școlare extraordinare în domeniu. Ceilalți patru elevi, Elena Nechifor (clasa a IX-a C), Andrei Tanasov (a IX-a C), George Umbrărescu (clasa a IX-a C) și Georgiana Marin (clasa a XI-a C) au făcut, de asemenea, „figuri” foarte frumoase la concurs, obținând diplome de participare, acordate nu ca la alte competiții, pentru simpla prezență, ci pentru punctajele obținute, respectiv de 2/3 din totalul pe care l-ar fi putut obține. „Suntem foarte fericiți și mândri de copiii noștri – a spus Stela Onică, profesor de chimie Colegiul Național «Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, știut fiind că este vorba despre un concurs de înalt nivel științific, la care subiectele sunt de nivel universitar și peste și la care elevii sunt primiți pe baza rezultatelor la olimpiade și a altor performanțe. Au participat peste 70 de elevi cu performanțe de la cele mai bune licee din țară, iar premiile obținute de copiii noștri nu fac decât să ne onoreze”. În ceea ce-i privește pe „vrăncenii” participanți la concurs, aceștia, dincolo de mândrie pentru rezultatelor lor, s-au arătat mai degrabă preocupați de performanțele pe care le au de atins la anul, la același concurs și nu numai.
Concursul național de chimie „C. D. Nenițescu” este organizat de Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Chimie Aplicată și Științele Materialelor, sub egida Fundației „C. D. Nenițescu”.
Lasă un răspuns