• întîlnirea a fost prilejuită de împlinirea a 25 de ani de la înființarea instituției
Reprezentați de seamă ai științelor naturii din România au fost prezenți, ieri, la Vivariul din Bacău pentru a participa la seminarul prilejuit de împlinirea a 25 de ani de la înființarea instituției băcăuane. S-au remarcat între cei care au felicitat acest „punct zoo”, după cum l-a denumit Aurora Marcu, directoarea Complexului Muzeal de Științele Naturii din Galați, nume de seamă ale vieții ștințiifice: prof. univ. dr. Radu Stancu, directorul Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor, prof. univ. dr. Gogu Ghiorghiță, rectorul Universității Bacău, prof. dr. Dumitru Murariu, directorul Muzeului „Grigorie Antipa” din București și alți specialiști în domeniu.
Dumitru Murariu a ajuns la concluzia că „Vivariul este într-un apogeu al evoluției sale. Este o instituție vie prin entuziasmul celor care l-au organizat, dar și prin exponatele pe care le deține. Rolul acestei instituții este dovedit de interesul vizitatorilor și cred că este un lăcaș de cultură important pentru întreaga țară”, a declarat directorul Muzeului „Grigorie Antipa” din București.
Prezent din partea Ministerului Culturii și Cultelor, prof. univ. dr. Radu Stancu, director al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor, a felicitat „acest muzeu pilot pentru activitatea pe care a desfășurat-o. Prezența noastră, a reprezentaților muzeelor din aproape toată țara, cred că vorbește de la sine despre respectul față de această instituție”, a afirmat profesorul Stancu. Retras într-un colț, Valentin Lupu, omul a cărui viața s-a identificat cu evoluția Vivariului din Bacău, fapt recunoscut de toți cei prezenți, ne-a declarat că „această instituție va progresa dacă se vor urma pașii făcuți pînă acum”. (Constantin GHERASIM)
Lasă un răspuns