Mai multi mici producatori particulari din tara care au participat zilele trecute la manifestarea Zilele Bacaului au fost depistati de inspectorii sanitari-veterinari cu probleme la comercializarea produselor de origine animala. Cel mai grav caz este si al unui producator din Covasna care, la solicitarea echipelor de control din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, nu a putut prezenta acte de provenienta si legate de transportul carnii pe care incerca sa o vinda bacauanilor. „Acesta comercializa produse din carne de origine necunoscuta, neetichetate si care fusesera transportate neadecvat si fara autorizatie. Producatorul nu detinea nici un document de inregistrare la autoritatea sanitara veterinara, urmarea fiind sanctionarea acestuia cu 4.800 lei si punerea sub sechestru a 160 kg de produse”, a spus dr. Gheorgita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau. In acest context, conducerea institutiei reaminteste micilor producatori, dar si autoritatilor locale ca participarea si organizarea de tirguri cu vinzare de produse alimentare traditionale nu se pot face decit in anumite conditii. „Organizarea de astfel de evenimente, locul, data si numele participantilor trebuie anuntate DSVSA Bacau. Operatorii economici si micii producatori particulari trebuie sa aiba asupra lor autorizatie sanitara veterinara de functionare sau document de inregistrare eliberat de autoritatea veterinara de care apartin, pentru activitatea de productie produse origine animala si/sau nonanimala”, a spus dr. Vlad. Conditiile de comecializare a produselor sint aceleasi peste tot: etichetare si depozitare in mod corespunzator, pastrarea la temperatura optima, protectia lor fata de praf, precipitatii etc. „De asemenea, transportul acestor produse se efectueaza numai cu mijloace autorizate, iar personalul care deserveste punctul de lucru trebuie sa respecte regulile de igiena personala si cerintele privind echipamentul de protectie”, a atentionat reprezentantul DSVSA Bacau.
Lasă un răspuns