In saptamina care s-a incheiat la Bursa de Valori, indicii BET si BET-C au inregistrat o scadere de 7,33, respectiv 6,65 de procente, in timp ce BET-FI a coborit cu 11,75%. Lichiditatea medie s-a apreciat pina la 39,51 de milioane de lei pe zi, crescind de aproape trei ori fata de cea din saptamina precedenta, in timp ce capitalizarea bursiera a scazut cu 0,27 de procente, pina la 98,55 de miliarde de lei. Pentru a doua saptamina consecutiv, cel mai important avans al capitalizarii a fost inregistrat de Banca Carpatica, cu o crestere de 34 de milioane de lei, din nou achizitiile insiderilor avind o pondere importanta. In cele cinci sedinte de tranzactionare, doar vineri am asistat la avansuri spectaculoase, dar multe dintre actiuni au ramas chiar fara vinzatori. Scaderile puternice inregistrate pina joi au facut, astfel, ca cele mai multe companii sa se situeze in topul scaderilor. BRD-GSG a suferit cea mai mare scadere a capitalizarii, de 1,6 miliarde de lei, urmata de actiunile Petrom. De altfel, actiunile emitentilor din domeniul bancar au fost cele mai afectate si pe plan international, majoritatea investitorilor reactionind la starea sistemului bancar american.
SIF-urile, SNP si BRD-GSG au fost cei mai tranzactionati emitenti, in timp ce, raportat la numarul total de actiuni, SIF5 a inregistrat cel mai mare volum de tranzactionare, fiind urmata de titlurile SIF2.
Pe piata Rasdaq, valoarea totala a tranzactiilor a fost de 13,97 de milioane de lei, cele mai impoartante tranzactii avind ca obiect actiunile Ceramica Iasi, a caror lichiditate a depasit 2,04 milioane de lei. Olimp Estival a depasit 0,9 milioane de lei, in atentia investitorilor aflinduse, ca si pina acum, Armax Gaz Medias (0,83 de milioane de lei), Albalact Oiejdea (0,62 milioane de lei), Cominco Bucuresti (0,59 de milioane de lei), Electromagnetica Bucuresti (0,58 de milioane de lei) si Argus Constan’a (0,55 de milioane de lei).
De la inceputul anului, indicii BET si BET-C au scazut cu 52,49%, respectiv 47 de procente, in timp ce BET-FI se afla cu 64,29 de procente sub nivelul inregistrat pe la sfirsitul anului 2007. Cei mai tranzactionati emitenti au fost SIF-urile, Banca Transilvania si BRD-GSG, in timp ce ponderile cele mai mari in capitalul societatilor le-au avut tranzactiile cu Zimtub, SIF Moldova, Socep , Siretul Pascani si SIF Oltenia.
Lasă un răspuns