Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC) Bacău a efectuat un control privind calitatea și modul de comercializare a bulionului, a pastei de roșii și a sosului din roșii. Inspectorii au controlat 18 agenți economici care desfășoară activități de comercializare. Doi dintre ei comercializau produse fără autorizație sanitară. Produsul „Ketchup dulce Sky”, ambalat în flacoane de plastic din PVC, produs de SC Max Rom Plus SRL București, prezenta pe etichetă un volum net de 350 grame, însă, în realitate, după verificări, flacoanele cîntăreau 220 gr. Au fost depistate 15 flacoane de ketchup picant „Tomi” cu termenul de valabilitate depășit, care au fost oprite de la comercializare definitiv și distruse.
Bulionul fabricat tot de firma Max Rom Plus SRL, sub licență Rominia Prod SRL, avea gust pronunțat de amidon. Pasta de tomate „Fortuna” produsă de SC Salf SA Focșani prezenta corpuri străine, gust de amidon, deși Ministerul Sănătății interzice utilizarea amidonului în pasta de tomate.
Bulionul fabricat de SC Legcons La Dora Group SRL din București avea un gust amar și inspectorii au constatat și alte deficiențe. Pe eticheta sosului concentrat de pastă de tomate „Daria” nu era trecut numele colorantului folosit la fabricare. „În urma controlului, inspectorii OJPC au încheiat 18 procese verbale de constatare a contravenției. S-au oprit definitiv de la comercializare produsele cu termen de valabilitate depășit și parametri calitativi neconformi, la o cantitate de 138 de kilograme de bulion. S-a mai dispus măsura opririi temporare de la comercializare la aceste produse în valoare de 16,3 milioane de lei. Pentru abaterile depistate, agenții economici au fost sancționați, iar valoarea amenzilor s-a ridicat la 35 de milioane de lei”, ne-a declarat Sorin Elisei, inspector șef la OJPC Bacău. (M.B)
Lasă un răspuns