Investitiile pe piata futures devin, tot mai mult, o oportunitate la vreme de criza. Un demers educational sustinut de purtatorului de cuvint al Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri de la Sibiu – Sibex, decebal N. Todarita, explica aceasta pentru incepatori, dar strategiile prezentate nu reprezinta sfaturi de investitie. Responsabilitatea aplicarii lor apartine doar investitorilor. Astazi: a doua parte din Planul de afaceri al clientului speculator (II)
Resurse
Tranzactionarea nu poate incepe insa fara abordarea problemei financiare, adica a resurselor de capital de care dispune speculatorul. Planul de afaceri nu poate fi gindit de investitor facind apel doar la o potentiala resursa de capital, ci pe baza unor resurse deja existente. „Partea financiara a planului trebuie sa determine cu precizie ce parte a capitalului de care dispune speculatorul va fi folosita in activitatea de tranzactionare, care se va folosi pentru evenimente neprevazute, pentru cheltuieli precum plafoanele acestora” – avertizeaza brokerii. Foarte multi investitori incep plasamentele in piata la termen cu un capital insuficient, cu asa-numitii „bani sacri”. Tranzactionarea banilor trebuie sa fie vazuta ca un inventar al afacerii. Este indicat ca banii folositi sa nu faca parte din fonduri necesare pentru diverse alte probleme cotidiene. Mai mult, atunci cind speculatorul este implicat emotional este posibil sa nu mai respecte regulile de tranzactionare.
Sarcini pentru realizarea obiectivelor
In final, odata parcurse etapele mentionate, speculatorul va face pasul cel mare si va intra la tranzactionare. De aceea, trebuie stabilite, in ordine progresiva, sarcinile care il indreapta spre realizarea scopului propus. (Petru DONE)
Lasă un răspuns