• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Expert / Portofelul electronic sau eWallet, alternativa la cardul de credit

Portofelul electronic sau eWallet, alternativa la cardul de credit

Ziarul de Bacau 19 februarie 2020 Lasă un comentariu

LikeShare

Portofelul electronic sau eWallet este o metodă de plată simplă, comodă și super rapidă preferată de foarte mulți europeni pentru tranzacțiile online. Portofelul electronic este o platformă digitală inovatoare care permite diverse plăți și transferuri rapide, fără a fi dezvăluite informații personale.

TOP 3 portofele electronice pentru cumpărături online

Deși promitem să discutăm detaliat despre fiecare dintre cele 3 metode de plată în parte în cadrul acestui articol, dorim să facem o scurtă trecere în revistă a tuturor. Două dintre portofelele electronice care ocupă, fără îndoială, primele locuri la nivel mondial pentru alternative la cardul de credit sunt Neteller și Skrill. Ambele prezintă avantajul plăților instante oriunde te-ai afla în lume și sunt folosite în tot mai multe industrii, inclusiv în industria de gambling.

Încă de la lansare, în 1999, Neteller a fost folosit ca metodă de plată de peste 85% dintre cazinourile online de la vremea respectivă, iar peste 95% din încasările companiei proveneau în acea perioadă din industria de gambling. Cazinourile online oferă în continuare jucătorilor această metodă de plată sigură și eficientă. Spre exemplu, aproximativ toate cazinourile disponibile pe Super Cazino includ Neteller printre modalitățile de plată.

Cel de-al treilea loc în top este ocupat de Paysafecard, serviciu care oferă plăți online foarte sigure, prin intermediul unor PIN-uri pe care le poți achiziționa de la unul din comercianții autorizați.

1.     Neteller

Și Neteller este tot un portofel electronic, asemănător cu Skrill. Putem depozita bani pe acest eWallet pe care îl putem alimenta prin card bancar sau alte metode de plată și pe care îl putem folosi ulterior pentru tranzacții online. Contului de Neteller i se poate anexa un card fizic sau virtual și ai acces la banii din cont oriunde te-ai afla.

E destul de simplu să îți deschizi un cont Neteller, intrând pe site și completându-ți numele, adresa de email și parola asociată contului tău. Dacă vrei să îți alimentezi cu bani contul Neteller,  ți se va percepe o taxă de 2.5% din suma depusă indiferent de metoda de plată selectată. Iar dacă vrei să retragi bani prin transfer bancar, vei fi comisionat cu 10$.

2.      Skrill

Skrill, cunoscut inițial ca Moneybookers, se numără printre cele mai sigure metode de plată pentru cumpărături online. Skrill poate fi folosit pentru diferite tipuri de tranzacții, majoritatea afacerilor de tip e-commerce folosind deja această metodă de plată. Alimentând contul tău de Skrill prin alte metode de plată (card bancar, transfer bancar, Paysafecard etc), vei putea să utilizezi bani pentru a face tranzacții financiare online în siguranță. Portofelul electronic poate fi folosit și pentru transferul de bani către un alt utilizator sau pentru a primi bani de la un alt utilizator al acestui eWallet.

E foarte simplu să începi să folosești și tu acest portofel electronic pentru tranzacții online securizate. Trebuie să intri pe site și să completezi un formular cu datele tale personale și să îți alegi o adresă de email și o parolă, pe care le vei folosi de fiecare dată la login.

Dacă efectuezi cel puțin o tranzacție pe an folosind serviciile Skrill, atunci utilizarea contului tău este complet gratuită. În caz contrar, ți se percepe o taxă administrativă de 5 euro.  În momentul în care îți alimentezi acest eWallet, ți se percepe un comision de 1% din suma depusă. Dacă îți dorești să trimiți bani unui alt utilizator Skrill, vei fi comisionat cu 1.45% din suma trimisă. Această taxă poate varia până la la 5.50% dacă nu ai efectuat niciun depozit propriu pe contul Skrill, sau dacă ai depus doar prin Neteller, Paysafecard sau BitPay.

Apoi, considerăm că este foarte important că Skrill este privită ca una dintre cele mai securizate metode de plată de pe internet.

3.    Paysafecard

Paysafecard este un portofel electronic care prezintă câteva asemănări cu Skrill și Neteller, însă și diferențe fundamentale. Cardul preplătit Paysafecard este folosit la scară largă de către foarte mulți comercianți online. Pentru a-ți crea un cont Paysafecard trebuie să completezi un formular de înregistrare simplu. Alimentarea contului Paysafecard se face prin achiziționarea unor cartele cu PIN-uri de valori diferite de la punctele de distribuție autorizate. Pentru a-ți alimenta contul Paysafecard trebuie să introduci în secțiunea „Adaugă voucher” codul PIN format din 16 cifre, regăsit pe cartela pe care ai achiziționat-o dintr-o locație fizică. 

Marele avantaj Paysafecard este că nu ai nevoie de un card bancar pentru a-l putea utiliza. Mai mult, datele tale financiare sunt invizibile. De asemenea, nimeni nu poate verifica unde ați cheltuit anumite sume de bani în cazul în care vrei să păstrezi doar pentru tine anumite activități financiare. Un alt beneficiu Paysafecard este faptul că plățile se procesează instantaneu și în general nu se percep taxe și comisioane, ceea ce diferențiază aceste metode de plată de celelalte portofele electronice prezentate mai sus. 

LikeShare

Din categoria: Expert Etichete: card bancar, eWallet, Neteller, Paysafecard, Portofelul electronic, Skrill

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

 

Ultimele articole

Petru Umbrărescu, primul pilot român care câștigă o etapă din Campionatul Mondial de Anduranță

Razie de noapte la Târgu Ocna. Polițiștii au dat 32 de sancțiuni

62 de permise de conducere reținute de polițiști pentru viteză excesivă. Doi șoferi, surprinși de radar cu 134 km/h și 144 km/h în localitate

OPINIE. Blocuri în Parcul Catedralei, faza trocului imobiliar

VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!

Loc de muncă la Răcăciuni, județul Bacău

14 iulie 2025

Loc de muncă la Răcăciuni, județul Bacău

13 iulie 2025

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Răcăciuni

12 iulie 2025

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Răcăciuni

11 iulie 2025

Ultimele comentarii

  • Crom 21 la 62 de permise de conducere reținute de polițiști pentru viteză excesivă. Doi șoferi, surprinși de radar cu 134 km/h și 144 km/h în localitate
  • Marius P la 62 de permise de conducere reținute de polițiști pentru viteză excesivă. Doi șoferi, surprinși de radar cu 134 km/h și 144 km/h în localitate
  • Mihai la VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!
  • Vasile la VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!
  • Novac Iulian la VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău