Într-o lume divizată de sfecla de zahăr și trestia de zahăr, ciocolata își deapănă istoria într-o expoziție vernisată la Muzeul de Științe ale Naturii. Vernisajul acestei impresionante incursiuni în istoria civilizației a avut loc ieri, în prezența reprezentaților autorităților județene, dar și a muzeografilor sosiți de la instituțiile vecine. Rezultat al unei munci de echipă, desfășurată de-a lungul unor luni bune de informare și căutare, expoziția prezintă într-o sinteză deosebită istoria celor mai dulci momente din viața omului și a societății, în general. Din antichitate, trecînd prin geniul lui Napoleon, care a provocat și stimulat producția de sfeclă de zahăr, și pînă „unde încep marile taine ale rețetei de ciocolată”, după cum a prezentat prof. Neculai Barabaș, directorul Complexului Muzeal „Ion Borcea”, povestea atrage și face poftă vizitatorului. (C. Gh.)
Lasă un răspuns