Profesoara Carmen Silitră, președintele Fundației „Constantin Brâncoveanu” este, de regulă, o persoană foarte ocupată. Asta nu o împiedică, însă, să savureze, ori de cîte ori are ocazia, o porție de varză călită. Cum aceasta se prepară cel mai bine din varză murată, Carmen nu a uitat să-și facă proviziile necesare, care, anul acesta, cîntăresc, nici mai mult, nici mai puțin, de 60 de kilograme de varză pusă din timp la murat. Deși beciul e plin, Carmen Silitră tot are o problemă: nu a reușit, în ciuda strădaniilor, să-și pitrocească bunătate de varză murată, ceea ce riscă să pună în pericol viitoarele „producții” de varză călită. „În ultimă instanță, am scris mare pe o coală de hîrtie de dimensiunile unui tablou «varza» și am pus afișul pe frigider, în bucătărie, în speranță că nu voi mai uita să vîntur varza. Acesta stă de cîteva zile bune pe frigider, dar de umblat la butoi tot n-am mai umblat, nici eu, nici soțul meu”, ne-a mărturisit Carmen Silitră. Culmea e că, în cursul zilie, și Carmen și soțul ei își aduc aminte de varză, se sună reciproc să-și reamintească ca, atunci cînd ajung acasă, să pitrocească varza, dar operațiunea continuă să fie amînată. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns