Lucrarea de artă în aluat reprezintă năzuința României de a intra în marea familie europeană
Echipa României, clasată pe locul IV al Cupa Europei pentru brutari
Pambac Bacău, mențiune la Cupa Europei pentru brutari
Echipa României a obținut mențiune la Cupa Europei pentru pîine, patiserie și lucrări de artă în aluat. Concursul, aflat la a VIII-a ediție, a avut loc la Nantes, în Franța. Performanța este cu atît mai meritorie cu cît țara noastră se află la prima participare la această competiție. Dintre cei patru componenți ale echipei, doi au fost de la SC Pambac Bacău. Maria Ianău a fost cea care a făcut lucrarea de artă în aluat, iar căpitanul „nejucător” al echipei – care a reprezentat România în juriu, dar nu a avut voie să lucreze – a fost Gabriela Mohan, director de marketing al firmei băcăuane. Țara noastră a fost devansată de țara-gazdă, care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, de Danemarca și Irlanda, dar a fost mai bine clasată decît echipe care au în spate mai multe participări la acest concurs, cum este cazul Italiei sau Olandei.
Concurs cu emoții
Echipa României este la prima participare la Cupa europeană destinată firmelor profilate pe producția de pîine și patiserie și, implict, pe lucrări de artă în aluat. Concursul reunește zece echipe, desemnate de Federația europeană a patronatelor din brutărie.
Maria Ianău a făcut lucrarea de artă. Ceilalți doi componenți au fost Istvan Zaruc, de la Sibiu, și Helen Ferencz, din Miercurea Ciuc. Primul a avut drept sarcină să facă sortimentele de pîine, iar concurenta din Miecurea Ciuc a făcut produsele de patiserie. Componenții echipei au fost desemnați după concursul național de profil, unde Pambac a luat locul I la toate cele trei secțiuni: calitatea pîinii, a produselor de patiserie și lucrarea de artă în aluat. Pe locurile următoare s-au situat concurenții din Ardeal. Pentru Franța, membrii echipei naționale au fost aleși din toate firmele prezente pe cele trei trepte ale podimului.
„Emoțiile concurentelor au fost mari – a declarat președintele SC Pambac, Răducan Ion, prezent la întrecere -, pentru că lipsea experiența competițională. Oricît ai vrea, atunci cînd ești într-o astfel de ambianță intervine măcar în parte tracul, mai ales că aceste competiții sînt deschise, iar lucrările se fac la vedere”.
Lucrarea de artă reprezintă speranța României de a intra în marea familie europeană
Lucrarea de artă în aluat reprezintă năzuința României de a intra în marea familie europeană. Unul dintre punctele care au demonstrat măiestria inginerei de la Pambac au fost cele 253 de pene ale vulturului de pe pîine. Chiar dacă nu a ajuns pe podium, presa franceză a pus în evidență perfomanța echipei României, alături de cea a Poloniei. Amîndouă țările sînt la prima participare și s-au clasat pe locuri mai mult decît meritorii.
Următoarea întrecere va fi în Danemarca. Drumul pînă la competiția europeană este lung. „Pentru a ajunge acolo, echipa Pambac trebuie să treacă din nou prin toate fazele concursului național de profil – a mai spus președintele firmei. Numai dacă vom ajunge din nou în primele trei echipe din țară vom avea și șansa să ajungem la următoarea cupă a Europei”. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns