Prețurile la produsele din carne se mențin sub presiune, deși o parte dintre comercianți încă nu le-au modificat. Chiar dacă principalul motiv al scumpirilor este prețul cu ridicata la carcasa de porc – care a crescut cu cîteva mii de lei -, și carnea de vită are prețuri ceva mai mari. În galantarele celor care comercializează produse tranșate, carnea este deja mai scumpă, cu valori cuprinse între 5.000 de lei și 20.000 de lei pe kilogram. În schimb, salamurile, cremwurștii, toba, șunca, mușchiul file, cel țigănesc și alte sortimente de industrializare se mențin în aceleași limite. Totuși, produsele Cris-Tim, Kosarom, Avi-Top au ajuns mai scumpe decît cele de la Agricola Internațional, de exemplu. Dar altele, cum sînt cele de la Biota Com sau de la Avicola Codlea, sînt sub cele ale producătorului local. (Gabriela PASCU)
Lasă un răspuns