• acesta a contestat rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de director a școlii din localitate
Ion Bîgu, primarul comunei Blăgești, a contestat ieri, în numele profesoarei Maria Pușcalău, rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de director a Școlii din Blăgești. În urma întrecerii, postul de director a revenit profesoarei Lucica Lupu, care, cu un total de 143,25 puncte, a depășit-o pe Pușcalău cu 13 puncte. Verdictul nu a convenit primarului Ion Bîgu, care a pus mînă pe un pix și pe o hîrtie și a formulat o contestație în numele profesoarei Maria Pușcalău. „Domnul primar își susține contestația, printre altele, prin faptul că doamna Lupu nu ar avea avizul Consiliului Local, document care nu are cum să se ceară pentru înscrierea la concursul de directori de școli. Apoi, metodologia de organizare și desfășuraree a concursului spune că se poate contesta doar propriul punctaj, ceea ce nu e cazul. În consecință, contestația nu se va lua în considerare”, ne-a declarat inspectorul general adjunct Livia Sibișteanu.
Primarul Ion Bîgu ne-a declarat că el nu a făcut contestația neapărat în vafoarea profesoarei Pușcalău, cît, mai ales, demersul său se vrea un vot de blam împotriva profesoarei Lucica Lupu. „În aprilie 2002, primăria a solicitat Inspectoratului școlar demiterea din funcție a profesoarei Lupu, deoarece colaborarea dintre școală și primărie nu era așa cum ar fi trebuit. Noi am reparat școala și sala de sport în vacanță și, cît timp s-a lucrat, ea nu a dat măcar o zi pe la școală, să vadă cum merge treaba. Eu nu contest calitatea de profesor a doamnei Lupu, dar mi se pare normal ca un director să nu colaboreze cu aleșii locali și de aceea am pus contestația la inspectorat”, spune primarul Bîgu, care ar considera normal ca dosarul de înscriere la concursul de directori de școli să conțină și acceptul consiliului local.
Seria contestațiilor formulate în urma concursului de directori nu se oprește însă, aici. Profesorul Vasile Isac de la Școala din Buda – Răchitoasa a contestat rezultatul concursului în urma căruia postul de director de la școala respectivă a revenit profesoarei Maria Maftei. Faptul că, în urmă cu circa trei ani, Isac a bătut un elev pînă l-a băgat în spital, pare a nu conta deloc pentru cel care încearcă să ajungă director cu orice preț. „Profesorul Isac susține în contestație că a știut și că nu s-a bîlbîit. Acesta nu știe, însă, că, la interviu, a primit punctajul maxim, iar diferența dintre el și profesoara Maftei a fost dată de CV”, a explicat adjuncta Sibișteanu.
A treia contestație a fost făcută de profesoara Agripina Nica, una dintre cele două candidate pentru funcția de director a Școlii din Roșiori, în timp ce a patra contestație o are ca autor pe profesoara Iulia Amariței de la Școala Onișcani – Filipești. Prima dintre acestea are însă, și un dram de ilaritate, în condițiile în care la Roșiori s-a stîrnit, astfel, un „război al cumnatelor”, soții celor două candidate fiind frați. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns