• el nu mai dă de băut la serviciu de ziua numelui, pentru că a făcut-o înainte și au ieșit discuții • artistul Mihai Chiuaru a stat cu ceilalți colegi la atelier • la ușa subprefectului Vlase a fost coadă de directori, care vroiau să-l felicite
Printre cei care și-au sărbătorit ieri ziua numelui, după Sfinții Mihail și Gavril, s-a aflat și Mircea Mihai Ionel, primarul din Slănic Moldova. Cei care i-au atras, însă, atenția că ziua de ieri este una specială au fost colegii săi din primărie, care i-au umplut biroul de flori încă de la primele ore ale dimineții. Fără gestul lor, Mircea Mihai Ionel avea toate șansele să își aducă aminte abia după ce ajungea acasă că a fost ziua de aniversare a numelui. „De obicei îmi aniversez doar ziua de naștere. Sînt născut pe 1 ianuarie, așa că pot petrece în toată regula, cu rude și prieteni la un loc”, ne-a mărturisit primarul Slănicului. Cum gestul colegilor trebuia răsplătit într-un fel, Mircea Mihai Ionel a făcut repede rost de ceva gustări, și-a chemat colegii la el în birou și au început să petreacă, așa cum au știut mai bine. „Să nu credeți că ne-am întins foarte mult la petrecere. Nici măcar băuturi alcoolice nu am avut. Ne-am învățat minte de acum cîțiva ani, cînd am încercat așa ceva și au ieșit tot felul de discuții”, mai spune Mihai Ionel. Petrecerea cea mare a urmat după ce a ajus acasă, unde Codrina, fiica sa în vîrstă de 12 ani, i-a pregătit un cadou surpriză. „Ea este prima din familie care știe în fiecare an ce-mi lipsește cel mai mult. Mă trezesc de multe ori cu tot felul de surprize din partea ei, în diverse ocazii, nu neapărat în zile aniversare”, recunoaște primarul Ionel. Micuța Codrina a avut, însă, ambiția de a-l ține cît mai mult în tensiune pe tatăl său, așa că Mircea Mihai Ionel nu știa, încă, ieri seară ce surpriză i-a mai pregătit fiica sa cea șugubeață.
Mihai Chiuaru a serbat ziua la atelier
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil a fost prilej de
bucurie și pentru artiștii băcăuani. Mihai Chiuaru, Mihai Bejenaru și
Mihai Butnaru sînt doar cîțiva dintre cei care au avut ieri un prilej în
plus de întîlnire cu colegii de breaslă la atelier. Căci, pentru cei
dedicați artei, cel mai important lucru este atelierul. Mai puțin
sărbătoarea numelui. „Sînt adeptul modelului francez. Nu mă
interesează cadoul, deoarece noi nu serbăm această zi, ne-a spus
Mihai Chiuaru, președintele U.A.P. Bacău. Cred că asemenea
sărbători, cu ocazia onomasticii, sînt făcute pentru oameni care n-au alteceva de făcut, și se plictisesc”, crede artistul.
Floarea Chiuaru, soția lui Mihai Chiuaru, ne-a făcut totuși o mică
destăinuire. „Ziua aceasta este un prilej pentru ei (artiștii) să se
adune la ateliere și să-și mai povestească planurile de viitor. Cît
despre cadouri, pictorii folosesc acest prilej pentru a-și mai oferi
unul celuilalt cîte un tablou, creație proprie”,ne-a dezvăluit soția omului de cultură care-i treaba printre artiști.
La Gabriel Vlase în birou era o mare de flori
Unul dintre VIP-urile felicitate nevoie mare de ziua numelui a fost subprefectul Gabriel Vlase. Ieri dimineață, el a părăsit sala de ședințe cu cîteva minute înainte de încheierea videoconferinței, așa cum face de obicei. Și nici bine nu s-a terminat întîlnirea, că toți șefii instituțiilor descentralizate din oraș au făcut coadă la ușa subprefectului. Evident ca să-l felicite. Odată ce rîndul de la ușă scădea, biroul subprefectului se umplea de flori. Pe masa acestuia am descoperit în jurul orei 12.00 trei coșuri imense de flori, în mijlocul cărora trona un coș superb de trandafiri roșii. Gabriel Vlase, pus la patru ace, a izbutit să iasă din birou abia după ce toată lumea bună din oraș l-a felicitat. Au trecut pe la ușa lui Oana Chelaru, directorul Casei Județene de Asigurări, Vasile Șoiman, directorul Vămii Bacău, Ioan Joița, directorul Oficiului Județean de Cadastru, Cornelia Cojocaru, directorul Direcției de Sănătate Publică din Bacău. Și prefectul Radu Cătălin Mardare a intrat, în jurul prînzului, în cabinetul colegului său, dar s-ar putea să fi apucat să-l felicite mai dimineață, înainte de videoconferință, sau în timpul ei. Oricum au șușotit minute bune. Iar dacă au abordat atunci teme legate de interesul comunității, cu siguranță au găsit cîteva minute să sărbătorească mai spre sfîrșitul programului. (E.S, C. Gh, E.A.)
Lasă un răspuns