În perioada imediat următoare se va organiza licitația pentru desemnarea constructorului. Reabilitările trebuie realizate în șapte luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Lucrările pentru primele cinci blocuri ce vor fi reabilitate termic cu fonduri europene din municipul Bacău vor fi scoase la licitație. La Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov” a avut loc ieri conferința de presă prilejuită de lansarea acestui proiect al Primăriei Bacău.
„Sunt primele cinci blocuri ce vor fi reabilitate cu fonduri eruopene – a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău. Avem depuse la Agenția pentru Dezvoltare Nord-Est și Ministerul Dezvoltării Regionale opt cereri de finanțare, care însumează 48 milioane de lei, adică aproximativ 12 milioane de euro. Până acum s-au semnat trei cereri de finanțare, iar luni urmează încă una. Vom avea 21 de blocuri cuprinse în programul de reabilitare, pentru care se va organiza licitația de desemnare a constructorului”.
Cele cinci blocuri ce vor intra la reabilitare sunt Milcov nr. 59, Milcov nr. 61, Milcov nr. 63, Milcov nr. 65, Războieni nr. 32. În total vor fi reabilitate 138 de apartamente și o suprafață de 8.000 mp. Valoarea totală a investiției este de 4.078.420,32 de lei, iar asistența financiară nerambursabilă de 1.802.380,89 de lei. „Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sporirea eficienței energetice prin reducerea consumului de energie destinată încălzirii locuințelor – a precizat primarul Bacăului. Astfel, se va reduce cu minimum 40% consumul de energie pentru încălzire. Am încercat să corelăm lucrările la aceste blocuri cu acelea de infrastructură rutieră de pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, pentru ca lucrările să fie simultane. Au început procedurile de organizare a licitației pentru desemnarea constructorului, iar termenul de execuție este de șapte luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor”.
Lucrările ce se vor executa vor consta în anveloparea și izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie termopan, închiderea balcoanelor pe toate fațadele, termo-hidroizolarea terasei, izolarea termică a planșeului peste subsol, demontarea instalațiilor și echipamentelor montate aparent pe fațadele sau pe terasele blocurilor și remontarea acestora după finalizarea lucrărilor de izolare termică, finisarea anvelopei cu vopsele lavabile de exterior.
Lasă un răspuns