• în următorii doi ani, în cartierul Șerbănești va fi construit primul cartier rezidențial construit în regim privat din Bacău • prețul vilelor, care include și valoarea terenului, variază între 70.000 și 128.000 de euro
După ce, timp aproape 15 ani, statul a fost cel care s-a implicat, într-o formă sau alta, în construcția locuințelor ridicate după ’89 în municipiul Bacău, încep să apară și agenți economici dispuși să investească în domeniul imobiliar. Gheața pare să fie spartă de societatea Rombet din Bacău, care și-a propus să construiască un număr de 28 de case în regim privat. Terenul pe care urmează să fie construite cele 28 de imobile incluse în proiectul „Casa visurilor tale” are o suprafață de aproximativ trei hectare și este situat în cartierul Șerbănești, pe partea dreaptă a Drumului European E85, în apropiere de stația pomicolă. Dragoș Ciocîrlan, directorul comercial al societății Rombet, spune că proiectul se adresează, în primul rînd, persoanelor cu venituri peste medie, care se încadrează în criteriile avute în vedere de băncile comerciale pentru acordarea unui credit ipotecar. „Luăm în calcul și varianta achitării integrale a valorii imobilului sau în tranșe, pe perioada derulării lucrărilor de construcție. Totodată, sîntem deschiși la alte propuneri venite din partea beneficiarilor. Singura condiție care trebuie respectată este legată de achitarea unui avans de minim 25% din contravaloarea imobilului”, mai adăugă Dragoș Ciocîrlan. Prețul vilelor care urmează să fie incluse în progamul „Casa visurilor tale” variază între 70.000 și 128.000 de euro. În acest preț intră toate cheltuielile de proiectare și execuție, precum și valoarea terenului pe care urmează să fie construit imobilul și care va avea o suprafață de aproximativ 700-800 de metri pătrați. Solicitanții își pot alege proiectul viitoarei construcții dintr-un set de propuneri puse la dispoziție de către executant sau pot veni cu propriul proiect de execuție. În momentul în care casa va fi gata, beneficiarul va deveni și proprietarul terenului. Contractele vor fi încheiate pe o perioadă de doi ani. „Asta înseamnă că, după doi ani de la semnarea contractului, beneficiarul va putea primi cheile casei care va avea centrală termică proprie, va fi împrejmuită cu gard, va avea gazon în față, alei la intrare și căi de acces pînă la șoseaua principală. În plus, vor fi finalizate racordurile la rețeaua de apă, gaz metan și curent electric”, garantează directorul comercial al societății Rombet.
Beneficiarii vor fi proprietari și pe rețelele de utilități
Lucrările de viabilizare a terenului reprezintă un procent destul de important din costurile finale ale imobilului. Este și motivul pentru care, după finalizarea lucrărilor de construcție, beneficiarii caselor din viitorul cartier rezidențial vor putea deveni proprietari și pe conductele de utilități care vor fi montate după demararea lucrărilor de șantier. „Asta înseamnă că, la fel cum se procedează acum la montarea centralelor termice de apartament, oricine se va racorda la aceste conducte va trebui să plătească o cotă parte din valoarea acestora fiecăruia dintre proprietarii imobilelor care vor fi construite în viitorul cartier rezidențial”, mai explică directorul comercial al Rombet. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns