• Identificarea abonatului (se pare că păstrarea confidențialității privind datele referitoare la abonați a rămas doar o reclamă ieftină, atît timp cît în presa publicitară sau pe site-urile din rețeaua publică Internet abundă anunțurile unor „specialiști” care, pentru cîteva sute de dolari, modifică orice cod pentru telefoanele mobile, ori vînd compact-discuri cu bazele de date ale operatorilor).
• Determinarea legăturilor și activității unui abonat după listingul convorbirilor.
• Erori de programare a meniului aparatului mobil (activarea din greșeală a funcțiilor de redirecționare a apelurilor, de apel în așteptare sau de teleconferință și neprotejarea tastaturii față de acțiunile mecanice întîmplătoare constituie vulnerabilități ce pot fi exploatate).
• Monitorizarea convorbirilor telefonice (majoritatea echipamentelor de interceptare oferă această facilitate, indiferent de modul de conectare la rețeaua GSM).
• Utilizarea mobilului ca mijloc de interceptare (unele modele de aparate telefonice GSM prezintă servicii ascunse ce pot fi activate în secret. Apelînd un asemenea aparat mobil, el va răspunde automat fără să afișeze starea activă și realizează legătura cu corespondentul, care poate asculta ce discută purtătorul aparatului).
• Ascultarea mesageriei vocale – voice mail – (în cazul conectării direct în rețeaua de date a centralei telefonice GSM sau dacă mesajele vocale memorate în căsuțele poștale nu sînt protejate cu coduri individuale de acces, mesageria vocală poate fi la îndemîna celor interesați).
• Realizarea de clone ale cartelei SIM originale (cu ajutorul unor tehnologii speciale pot fi efectuate cartele SIM identice cu cele ale mobilului telefonic vizat. În acest mod se pot realiza convorbiri telefonice în contul abonatului respectiv). (Florin CRĂCIUN)
Lasă un răspuns