• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Expert / Probleme principale cu care se confruntă Bitcoin astăzi

Probleme principale cu care se confruntă Bitcoin astăzi

Ziarul de Bacau 18 septembrie 2023 Lasă un comentariu

LikeShare

Bitcoin a crescut semnificativ în cei peste zece ani de existență. În prezent, Bitcoin este criptomoneda cea mai veche și cu cea mai mare valoare. Capitalizarea sa de piață este de aproximativ 825,61 USD. Însă această monedă digitală s-a confruntat cu numeroase obstacole pe parcurs. Investitorii, traderii și utilizatorii vorbesc mai des despre unele provocări binecunoscute cu care se confruntă această monedă virtuală. Articolul de față evidențiază problemele de top cu care se confruntă astăzi cea mai importantă monedă digitală din lume.

Dacă doriți o platformă automată de tranzacționare criptografică ușor de utilizat, care vă permite să vă construiți și să vă gestionați portofoliul de criptomonede, încercați platforma Quantum Prime Profit. Itt regisztrálj.

Reglementarea guvernelor

Satoshi Nakamoto a dorit ca Bitcoin să fie scutită de reglementările, controlul sau manipularea oricărei autorități centrale. Totuși, guvernele au reacționat în mod diferit la această monedă virtuală. Unele au manifestat agresivitate, în timp ce altele au fost indiferente față de Bitcoin. În consecință, traderii și investitorii în Bitcoin monitorizează cu atenție răspunsurile guvernelor în ceea ce privește Bitcoin.

Unii experți susțin că Bitcoin nu poate scăpa de reglementările din partea comunităților internaționale. Coreea de Sud și China sunt exemple de țări care au interzis cetățenilor să tranzacționeze Bitcoin în mod anonim. Cu toate acestea, autoritățile sud-coreene au declarat că nu au de gând să interzică schimburile de criptomonede. Pe de altă parte, China a interzis Bitcoin, invocând costul ridicat al electricității utilizate pentru minerit.

Probleme de moștenire

Natura nereglementată a monedei Bitcoin înseamnă că nu puteți accesa portofelul cripto al unei rude și fondurile din acest portofel, în cazul în care rudele mor. Dacă o persoană a minerit Bitcoin și moare fără a lăsa în urma sa cheia privată a portofelului cripto, nu aveți cum să știți numărul de monede Bitcoin pe care le avea și nici măcar nu puteți să le găsiți.

De asemenea, unii oameni nu doresc să partajeze datele portofelului lor cripto, deoarece oricine are aceste date poate accesa și transfera monedele Bitcoin. Așadar, moștenirea de Bitcoin este o provocare semnificativă pentru majoritatea utilizatorilor și investitorilor.

Riscuri de securitate

Persoanele fizice și companiile cumpără și vând Bitcoin pe platformele de schimb cripto. Deoarece acestea sunt platforme digitale, ele sunt vulnerabile la erori operaționale, hackeri și programe malware. Hackerii pot viza și se pot infiltra într-o platformă de schimb cripto, accesând astfel multe conturi și transferând token-urile din acestea în portofelele lor cripto.

De exemplu, în 2014, infractorii au spart platforma Mt.Gox și au fugit cu multe monede Bitcoin în valoare de milioane de dolari. Poate de aceea mulți experți îi sfătuiesc pe traderi și investitori să evite păstrarea unor sume semnificative de Bitcoin în conturile lor de pe platformele de schimb cripto.

Riscul pieței

Valoarea monedei Bitcoin fluctuează dramatic chiar și în câteva minute. Unii experți prevăd că prețul Bitcoin va atinge pragul milionului de dolari în câțiva ani. Unii spun că poate scădea la zero în viitor. Această volatilitate a făcut această criptomonedă populară, în special în rândul investitorilor și traderilor cărora le place să speculeze. Unii oameni cred că prețul Bitcoin va continua să crească. Astfel, ei vor câștiga bani frumoși dacă achiziționează și păstrează monedele Bitcoin astăzi și le vând după ce minerii generează cele 21 de milioane de monede.

Probleme de autoreglare

Bitcoin nu are parte de răspundere. Prin urmare, devine dificil să-și regleze piața pe baza stimulentelor financiare pe care le oferă minerilor. În consecință, utilizatorii au probleme cu hack-urile și contractele inteligente. Escrocii pot începe, de asemenea, oportunități false de crowdfunding și pot pleca cu banii utilizatorilor. Prin urmare, unii cumpărători și-au pierdut încrederea în această criptomonedă din cauza incapacității acesteia de a se reglementa intern.

Probleme cu taxele

Majoritatea țărilor au legi care descriu Bitcoin drept proprietate necorporală, ceea ce înseamnă că este supusă impozitului pe câștigul de capital. Astfel, un investitor ar trebui să plătească impozit pe câștigul de capital după ce cumpără Bitcoin la un preț scăzut și îl vinde la o valoare mai mare. În plus, utilizarea Bitcoin pentru a cumpăra ceva reprezintă un act impozabil.

Scalabilitatea

Blockchain este tehnologia de bază a monedei Bitcoin, limitând informațiile pe care fiecare bloc le poate deține la 1 megabit de date. Prin urmare, rețeaua Bitcoin are o limită de capacitate de 3 tranzacții pe secundă. Dacă sunt mai multe tranzacții, rețeaua se confruntă cu provocarea de a păstra înregistrările. În cele din urmă, Bitcoin ar putea avea întârzieri severe în tranzacții.

Concluzii

Bitcoin este, fără îndoială, la începuturile sale. Prin urmare, rețeaua ar putea rezolva unele dintre aceste provocări pentru a obține mai multă acceptare și adoptare. Oricum, diferitele părți interesate din rețeaua Bitcoin își fac partea lor pentru a se asigura că moneda virtuală își atinge obiectivele principale.

LikeShare

Din categoria: Expert Etichete: bitcoin

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

 

Ultimele articole

Ierarhia de admitere la liceu 2025 a fost publicată. Vezi pe ce poziție ești!

raja onesti

Onești – Intervenție pe strada Izvor!

Branpis SRL, firma afaceristului Dan Brândușoiu, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit înghițit de pământ

Umbrărescu a contestat atribuirea contractului de lucrări pentru unul dintre loturile de pe Autostrada Unirii A8

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Răcăciuni

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Răcăciuni

11 iulie 2025

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Răcăciuni

10 iulie 2025

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Com. Răcăciuni

9 iulie 2025

Loc de muncă la magazin cu profil pescăresc

27 iunie 2025

Ultimele comentarii

  • VS la Branpis SRL, firma afaceristului Dan Brândușoiu, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit înghițit de pământ
  • SEPTEP la Branpis SRL, firma afaceristului Dan Brândușoiu, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit înghițit de pământ
  • Mihai la Încăierare și focuri de armă la Moinești. Patru bărbați reținuți de polițiști
  • SEPTEP la Elevii băcăuani protestează vineri în centrul orașului: „E despre viitorul educației, nu doar despre burse”
  • Ion la Elevii băcăuani protestează vineri în centrul orașului: „E despre viitorul educației, nu doar despre burse”

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău