Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarit, ieri, 2 iulie, ca procesul privind Programul de Reorganizare Judiaciara a societatii Rafo Onesti sa ramina la aceeasi instanta, de la Tribunalul din Brasov. Pe 18 iunie, instanta a comunicat partilor, la Brasov, stramutarea procesului, tot printr-o hotarire a Inaltei Curti. „Ceea ce urmeaza – ne-a declarat liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian – este ca avocatii rafinariei sa inainteze o cerere in instanta, pentru ca reluarea procesului sa se faca mai devreme de inceputul lunii decembrie, asa cum se hotarise tot pe 18 iunie. Este un pas mare pentru noi, deoarece de incheierea procesului si a Programului de Reorganizare depind continuare programului de modernizare a Rafo, inceput deja, finantarea acestui program, inclusiv prin credite bancare, precum si siguranta locurilor de munca pentru cei 1.200 de refinori si a altor citorva mii de oameni din firmele cu care lucram”. (Petru DONE)
strainul a zis
O rafinarie de marimea RAFO cu echipamente moderne, vane motorizate si AMC-uri integrate in DCS( Distributed Control System) si care costa eventual 330 milioane de euro are nevoie de cateva sute de angajati numai.
O poate confirma oricine a lucrat afara intr-una din ele, au vazut sectii imense care produc cu o mana de operatori pe tura. Reviziile la un-an doi se fac cu firme separate si vin cu oamenii lor.
Insa cei 1200 de hoti de benzina care au mai ramas in RAFO sunt inca buni de folosit la obtinerea creditului garantat cu bani publici. Pentru cine, pentru o mana de infractori care au lucrat mana in mana cu Iacubov si Gaureanu.
Mizeria continua…
Ionica a zis
@strainul
Bine zici… 330 mil. euro e putin… mai ales acum la criza… un pirlit de schimbator de caldura costa 4 – 7 mil… cat priveste DCS iti trebuie oameni instruiti (de unde sa-i iei ?)…
In plus trebuie sursa constanta de aprovizionare cu titei (Rafo nu are) precum si o piata de desfacere (nici asta nu are Rafo)…
Banii bagati in „retehnologizare” se duc de fapt in alta parte…
Anonim a zis
Toata nenorocirea Rafo,a pornit de la primul director post revolutionar,Albu,decedat acum.Daca el,accepta atunci ca Rafo sa intre in Societatea Natiopnala de Petrol,era acum pe picior de egalitate cu Rafinaria Brazi si cu Arpechim.N-a fost asa.Salariatii au fost de acord cu hotararea lui Albu in marea lor majoritate.Cei care indrazneau sa spuna ca s-a gresit si era auzit de unii salariati era kinsat.Si liderul de sindicat domnul Marian a fost de acord cu Albu.Dupa plecarea lui Albu au urmat un sir intreg de oameni care mai de care mai necinstit.Iacubov,Gaureanu,Anastasiu,Radulescu etc.comp.Eu nu vad nici un viitor pentru aceasta rafinarie.Vai de cei care mai lucreaza in ea.