Pentru ca produsele alimentare scoase la vinzare nu erau etichetate corespunzator, dar si pentru ca s-au descoperit deficiente la capitolul curatenie la locul de munca si altele, mai multi agenti economici din domeniul alimentatiei publice au fost sanctionati, recent, de catre inspectorii sanitari veterinari. Cei din urma, aflati in plina campanie de verificare a modului de comercializare si desfasurare a activitatii in astfel de unitati, in vederea prevenirii toxiinfectiilor alimentare, au aplicat in urma ultimei actiuni de gen trei sanctiuni contraventionale si un avertisment, retragind de asemenea, de la comercializare, 5 kilograme de produse alimentare. Totodata, pentru doi operatori economici s-a luat decizia suspendarii activitatii. „La sfirsitul lunii martie au fost 39 de controale la unitati din diferite domenii de activitate, la capitolele igiena veterinara, sanatate si bunastare animala si siguranta alimentelor. In urma verificarilor au fost constatate o serie de neconformitati, dintre care amintim neintretinerea spatiilor de lucru, etichetare necorespunzatoare a produselor sau raionare necorespunzatoare”, a spus dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 3.200 lei. Inspectorii DSVSA Bacau reamintesc cumparatorilor sa nu achizitioneze produse inainte de a verifica atent toate informatiile inscrise pe etichete sau daca prezinta semne de alterare, iar orice deficienta sa o sesizeze imediat institutiilor abilitate. (M. Rotaru)
Lasă un răspuns