Profesorul Mihaela Ciuchi, formator si metodist al Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” din Bacau, a participat in aceasta vacanta de vara la un curs Comenius despre sistemele multimedia utile in invatarea asistata de calculator: „Tools for teachers: New Media & Web 2.0 Applications”. Programul de instruire a fost organizat de „Let’s learn it”, la Universitatea belgiana Gent, si a avut ca participanti profesori din România, Franta, Grecia, Portugalia si Spania. Pe durata specializarii acestia au lucrat cu instrumente noi in domeniul educational: blogging si micro-blogging, WordPress&Twitter, paper.li, facebook, Prezi, IGoogle, Google Reader, Google Earth, Google Maps, Wallwisher, ZoHo, Google Wave, Wikis:pedagogy&practice – good practice examples, Working with DokuWiki si Wiki Administration. Web 2.0 permite publicarea online, share-uirea informatiei, colectarea si sintetizarea acesteia dupa propriile nevoi si nu in ultimul rind colaborare, a subliniat profesorul bacauan. Iar Learning 2.0 reprezintă o combinatie de elemente noi in domeniul IT, care sunt realizate de catre profesor pentru a fi utilizate in domeniul educational, respectiv in procesul de predare-invatare: noile media (video, animatie, imagini, film, audio), web 2.0, social media si blended learning. „Sint convinsa ca «learnign 2.0» va deveni in curind un concept deosebit de folosit in pedagogie si in metodica predarii din tara noastra. Cred ca depinde de fiecare dintre noi, profesorii, daca vrem cu adevarat sa oferim elevilor nostri intrumentele cu care ei vor lucra cu siguranta peste citiva ani, atunci cind vor finaliza studiile”, a declarat profesorul metodist Mihaela Ciuchi. Profesorul Gabriel Stan, director al Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru”, a afirmat ca institutia pe care o reprezinta va sprijini implementarea acestui model de invatare la nivelul judetului Bacau, apreciindu-l ca un „proiect novator” pentru cadrele didactice din invatamintul preuniversitar. (Laura HUIBAN)
Costea Banditu a zis
Incredibil. Si ia zi, doamna metodist, la ce anume or sa predea profesorii astia din judet lectiile astea asistate de calculator ? Ca in judet sunt, corect, o gramada de laboratoare de informatica, insa datorita inteleptei politici a domnului Funeriu, nu este picior de informatician in mediul rural. Asadar, cum anume facem treaba ? Sau doar ne plimbam si dam interviuri ?
Dana a zis
Nu va fi anul acesta… Va fi mai tarziu, important e ca se merge pe un drum bun, sa se refaca scoala de acum 20 de ani…. Si ce face ministrul, face bine.
Ziarul de Bacau a zis
@Dana, de la dumneavoastra din Germania intelegem ca se vede altfel sistemul educational romanesc…
alina a zis
O sa se sparga iar in figuri pe la nist ecursuri de 2 lei si o astept sa vina la clasa copilului meu care are zero calculatoare sa predea ea noul learning 2.0! Ori poate o sa faca un sesam deschide-te pe la cele cabinete de AEL tinute sub cheie de unii specialisti IT!
Radical din Minus Unu a zis
Aliba si madam fraulein din Germania care bate campii de n-aer aer… in Romania sunt 8912 laboratoare AEL dotat absolut exceptional, costul lor, la nivelul anului 2007, fiind de 112 milioane euro dat pe zona de hard, la care se adauga circa 40 milioane pe soft, licente, apdatari, in fine. Bani din bugetul statului. O gramada de bani, mai mult de 150 de milioane de euro. Acum vine insa surpriza: circa 96% dintre laboratoare zac nedeschise de ani de zile, insa nu din cauza SPECIALISTILOR IT, ci a lui nenea ministru Funeriu, care de destept ce este a taiat la sange lefurile informaticienilor. Le-a luat toate sporurile, asa ca nu exista informaticieni in Romania decat pe la cateva licee si scoli generale din municipii. Iar aia care sunt, au ajuns acolo in mare majoritate dupa ce au absolvit facultati particulare sau, evident, au avut pile unde trebuie. Adica sunt incompetenti. Nu toti, dar multi. Ideea e ca nu spcialistul IT din scoala aduce copiii la AEL, ci directorul si cadrul didactic. Daca acestia vor sa aduca elevii la AEL, este obligatia informaticianului sa ii asiste si sa faca lectia respectiva.
Asadar, Alina, calculatoare sunt in mod sigur si in scoala copilului tau, numai ca ai datoria sa te duci la nenea directorul si sa dai cu el de pamant, pentru ca tu ii platesti salariul si din taxele tale au fost facute laboratoarele AEL. Si sa ii ceri, nu sa il rogi, sa ii CERI ca elevii sa faca lectii AEL. Iar daca omull zice ca n-are informatician si ca atare nu poate deshide laboratorul, sa te duci la nenea parlamentarul PDL din oras si sa il calci si pe asta in picioare de incompetent ce este, ca sa se duca derbedeul la Bucuresti si sa comunice lui nenea Funeriu ca nu sunt pe tarlaua proprie si personala, ca sa isi bata joc la nesfarsit de contribuabili. Cat despre plimbarile astea pe la Bruxelles, subiectele predate acolo sunt penibile pentru un student la Automatica, daramite un ditamai inspectorul. In fine, cum fu in Belgia, doamna metodist ? Ati avut vreme frumoasa ?