Profilul de politician al liberalului Claudiu Năstasă poate să pară rodul unei compilații de ”așa da”. Om cu școală solidă, făcută la timpul ei, intră de student în politică, din convingere. După facultate, inginer fiind, activează zece ani în mediul privat, mai întâi ca angajat, apoi în fruntea propriei firme.
În 2012 face o schimbare majoră și decide să se îndrepte spre administrația publică. Este ales vicepreședinte al Consiliului Județean, apoi devine director executiv adjunct la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău. Anul 2020 aduce aproape firesc pasul înainte, în administrația centrală: este numit vicepreședintele Asociației pentru Administrarea Activelor Statului.
În tot acest timp, muncește în paralel și la partid. Pleacă de jos, de la simplu membru la Tineret. Este prezent în toate campaniile electorale, lipește afișe, stă de vorbă cu oamenii. Colegii îl aleg apoi membru, vicepreședinte și președinte la Municipala de Tineret, iar acum secretar general al Organizației Județene a PNL. Adică este omul pe care îl sună toți șefii de organizații municipale, orășenești și comunale cu toate problemele lor. Așa că știe tot ce se întâmplă în județ, de la Agăș la Tătărăști și de la Slănic-Moldova la Negri.
Și în viața de familie are aceeași ”carieră”: pe soția lui o cunoaște în anii studenției, iar de atunci formează un cuplu.
Claudiu Năstasă candidează acum pentru un loc în Camera Deputaților din partea PNL Bacău.
”Consider candidatura aceasta ca un pas firesc, așa cum au fost toți în cariera mea – afirmă liberalul. După 21 de ani în partid și opt în funcții de conducere în administrația publică, am acumulat multă experiență, pe care o pot folosi mai eficient în elaborarea unor legi bune, clare și în folosul românilor.
Ca deputat, voi reprezenta în primul rând mediul de afaceri, pentru că eu de acolo provin. Planul de guvernare PNL 2020 – 2024 prevede în acest domeniu câteva obiective perfect realizabile, la care vreau să îmi aduc și eu contribuția din Parlament.
Împreună cu colegii mei, vom continua politica proactivă de sprijinire a mediului de afaceri, pentru accelerarea creșterii economice și politicile bugetare care sprijină creșterea economică, fără majorări de taxe și impozite.
Planul de alocări bugetare, care trebuie votat de viitorul Parlament, cuprinde: 10 miliarde euro pentru mediul de afaceri, antreprenoriat, digitalizare până în 2027; 30 miliarde lei ca garanții de stat pentru credite subvenționate prin IMM Invest și Eximbank; 5 miliarde lei – finanțare și lichidități pentru companii prin IMM Leasing și IMM Factor.
Printre urgențele legislative în viitorul Parlament eu văd prelungirea amânării ratelor bancare până la 1 iulie 2021, precum și acordarea eșalonării la plată a obligațiilor fiscale pe o perioadă de 12 luni.
Pentru că, repet, eu vin din mediul de afaceri, știu că o mare durere a acestuia este relația cu administrația fiscală. Proiectul PNL, care este și al meu, prevede facilități la plata obligațiilor fiscale pentru bunii plătitori, extinderea mecanismului de aprobare a rambursării TVA cu control ulterior, precum și a facilităților pentru plata impozitelor și a taxelor prin Ghiseul.ro. Vom mai urmări implementarea facturii electronice și interconectarea aparatelor de marcat electronice fiscale, dar și reducerea numărului, simplificarea și depunerea electronică a tuturor formularelor și declarațiilor.”
Claudiu Năstasă este dornic să se apuce de treabă, într-o nouă etapă a vieții, cu proiecte pentru Bacăul anului 2024, proiecte pe care le va prezenta, le va discuta și le va construi împreună cu oamenii de afaceri din întreg județul.
Lasă un răspuns