Echipa de conducere si personalul Camerei de Comert si Industrie (CCI) din Bacau au participat, prin intermediul proiectului „Schema inovativa de adaptabilitate specifica sistemului cameral romanesc”, la trei categorii de actiuni de perfectionare profesionala. Activitatile au avut loc in organizarea CCI Brasov, respectiv CCI Valcea, in luna aprilie. Este vorba de cursul „Managementul si organizarea muncii”, destinat echipelor manageriale de la camerele de comert si industrie din intreaga tara, dar si de schimburile de experienta si bune practici, pe temele „Camerele in relatiile cu clientii / tertii”, „Proiecte de finantare pentru terti”, „Facilitati oferite firmelor de natura ajutorului de minimis” si „Servicii pentru sustenabilitatea financiara a camerelor de comert”. De asemenea, a fost organizata Instruirea „Tutoriat in CCI – uri” in vederea formarii personalului din camerele de comert prin activitatea de tutoriat (training on the job). Acestea au fost organizate dupa cursul de specializare in ocupatia de „Consultant cameral”, desfasurat la Slanic Moldova, si dupa Schimbul de experienta si bune practici, desfasurat in Bacau, pe temele Reprezentarea si apararea intereselor membrilor – functia consultativa (organizarea de tirguri si expozitii; organizarea de cursuri).
„Activitatile, care au fost organizate in plen si pe ateliere – ne-a informat Mihai Tulbure, directorul general al CCI Bacau -, au avut un pronuntat caracter interactiv si au permis participantilor sa prezinte exemple de bune practici din sistemul cameral si sa puna bazele unor actiuni comune viitoare intre camerele de comert si industrie participante. Vizitele care au avut loc la centrele de afaceri si expozitii, dar si la unitati reprezentative, au permis cunoasterea modului de relationare cu firmele, modalitatile de rezolvare a problemelor cu care se confrunta agentii economici in activitatea lor, dar si in relatiile cu autoritatile”.
Propunerile cuprinse in formularele de „bune practici”, „actiuni comune” si „chestionare de evaluare”, impreuna cu cele rezultate in discutiile dintre conducerile camerelor participante, vor face obiectul unor demersuri (memorii, interventii, intilniri etc.) intreprinse de Sistemul Cameral, in vederea imbunatatirii activitatii camerelor.
Proiecteul este finantat prin POSDRU 2007-2013, cofinantat din Fondul Social European si derulat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in parteneriat cu CCI Bacau, Brasov, Prahova, Satu Mare si Vilcea, Universitatea de Vest Timisoara, Escola Profissional Cristavao Colombo (Portugalia) si MONDIMPRESA – agentie a Uniunii Camerelor de Comert din Italia. (Petru DONE)
Lasă un răspuns