Trotuarele – inamicul public al pietonilor
Gheața și zăpada continuă să facă victime printre băcăuani, numărul celor accidentați fiind în continuă creștere. Secțiile de urgență și de chirurgie ortopedică ale spitalelor din județ sînt, practic, luate cu asalt, reușind cu greu să facă față solicitărilor. Vrema rea s-a instalat cu autoritate, astfel că fenomenul are toate șansele să continue. Trotuarele, ca și carosabilul, reprezintă pericolul numărul unu al pietonilor. Ce fac autoritățile administrative pentru a asigura un minim de condiții pentru traficul pietonilor? Iată părerile băcăuanilor.
Dospinescu Monica, 27 de ani, profesoară: „Ar trebui lucrat la starea lor actuală și prin zonele nerectificate de curînd! Într-adevăr, trebuie să recunoaștem că zonele care au fost în lucru arată acum mult mai bine și se poate circula altfel.”
Donea, 53 de ani, pensionară: „Acum trotuarele nu sînt curățate, dar totuși se poate circula. Trecerea de la carosabil la trotuar este prea înaltă și deseori apar probleme și din cauza asta, dar în general se poate merge liniștit.”
Anonim, 24 de ani, agent de pază: „Cînd sînt fără zăpadă, trotuarele nu arată bine deloc, au o groază de gropi și denivelări. Acum, cu zăpadă, astea nu se mai văd, însă au foarte multă gheață și nici măcar agenții comerciali nu-și curăță în fața sediilor lor.”
Mîndrescu Valentina, 44 de ani, cofetar: „Trotuarele arată jalnic, nu se ridică nici măcar la standardele medii. Dar e normal, trotuarele se degradează, se strică, iar cei care ar trebui să le observe și să se ocupe de ele sunt edilii orașului nostru.” (A consemnat Mirela FECIORUȘ)
Lasă un răspuns