Economiile băcăuanilor, puse la păstrare în seifurile băncilor sau la Trezorerie, depășesc 4.000 de miliarde de lei, o sumă respectabilă dacă ținem seama de veniturile scăzute și costul ridicat al vieții. Ce reprezintă, de fapt, aceste acumulări? Excedent bugetar de familie sau grija omului de rînd de a-și asigura o sursă de existență pentru viitorul apropiat? Cu alte cuvinte, de a strînge bani albi pentru zile negre. Care este opinia băcăuanilor putem afla din ancheta de astăzi.
Samson Țăranu Mioara, 46 de ani, funcționar: „Nu se mai poate pune nimic deoparte! În vremurile în care trăim, cînd totul se schimbă de la o zi la alta, noi am ales să investim în altceva. Avem o căsuță la țară, unde se duc aproape toți banii, dar în schimb avem satisfacția că, la sfîrșit de săptămînă, ne simțim foarte bine acolo.”
Bogdan Ganea, 20 de ani, student: „Ca student bursier, e greu, dar ca nebursier, e și mai greu. Din fericire eu sînt bursier, iar puținii bani pe care reușesc să-i strîng îi folosesc pentru călătoriile prin țară.”
Cătălin Tătaru, 35 de ani, tehnician: „E greu! Toate sînt scumpe, salariile sînt mici și singurele eforturi posibile de a strînge ceva bani sînt pentru a cumpăra unele lucruri pentru casă, haine și altele”.
Popovici Constantin, 54 de ani, pensionar: „Eu sînt pensionar, am o familie de trei persoane, iar toți trăim din pensia mea. Am datorii de patru milioane la întreținere, restanțe la impozitul pe apartament, la lumină. De unde să mai pun și bani deoparte?”. (A consemnat Mirela Fecioraș)
Lasă un răspuns