Noul an a adus cu sine „rezolvarea” problemei medicamentelor compensate și gratuite, fondurile alocate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate fiind mult sub necesarul preconizat. Așteptată cu speranțe, resuscitarea fenomenului nu-i acordă pacientului nici o șansă, menținîndu-l în moarte clinică. Față de această situație, considerați oportună menținerea actualului sistem de asigurări de sănătate, sau schimbarea lui pe ici – pe colo, prin părțile esențiale?
Elena Talpă, 46 de ani, contabil: „E normal să fie probleme cu acest sistem de asigurări de sănătate, dar toate astea se întîmplă datorită angajatorului, care nu virează la timp banii încasați de la angajat. Astfel, cetățeanul suferă pentru că nu poate beneficia de aceste servicii”.
Constantin Ciubotaru, 54 de ani, învățător: „Părerea mea este că, în general, sistemul de asigurări este bun. Și în «sănătate» ar merge bine dacă fondul de aici nu ar mai fi o sursă de venituri cu care să se astupe găurile negre ale Guvernului. Acest fond să fie folosit strict pentru sănătate”.
Natalia Anițulesei, 67 de ani, pensionară: „Cum să mergem înainte așa? Persoanele îndreptățite ar trebui să mai umble pe ici, pe colo. Și la legi se mai modifică cîte ceva. E destul de greu și cred că ar mai trebui studiată problema”.
Aurica Pahome, 53 de ani, casnică: „Mișcări ar trebui să se facă în fiecare zi. Totul, în orice domeniu, diferă de la o zi la alta. Pînă vom merge pe drumul cel bun mai e cale lungă”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns