Cîștigul mediu net al majorității românilor – peste 65 la sută – se situează între 1,1- 2 milioane de lei, relevă un recent studiu pe această temă. Banii respectivi nu ajung nici pentru mîncare. Rezolvarea problemei nu va veni nici de 1 ianuarie 2003, cînd salariul minim brut va crește la 2 500 000. Cum se descurcă locuitorii județului nostru în aceste condiții? Greu, ne răspund subiecții anchetei noastre, așa cum rezultă și din cele ce urmează.
Ștefan Bot, 37 de ani, mic întreprinzător: „Evident că totuși o majorare a salariului minim pe economie ne va avantaja pentru că odată cu creșterea veniturilor va avea loc și o creștere a nivelului de trai, pentru o viață mai decentă. Cum ne putem descurca cu un salariu de 2.000.000 să ai și o familie de întreținut?”.
Eugen Solomon, 34 de ani, ifronist: „Cum ne putem descurca, decît ca și pînă acum, cum poți trăi, cînd toate costă cît costă? Cerințele sînt mari, nu mă avantazează prea mult o mărire de salariu. Cîte nu-ți trebuie în ziua de azi și cîte ne putem permite?”
Angela Mareș, 40 de ani, casnică: „Eu stau la țară și n-am nici un venit în afara celui produs din agricultură, care nici ea în ziua de azi nu mai merită. Ce iei pe mere dai pe pere și nu ajungi la nici un rezultat. Să sperăm că mărirea salariului minim pe economie nu va aduce un lanț de scumpiri”.
Jenica Mareș, 41 de ani, pensionată boală: „Pentru mine nu mai sper la nimic, măcar poate cei mai tineri și care au salarii mici să mai obțină cîte ceva. Ne descurcăm foarte greu cu viața scumpă din ziua de azi”.
Varvara Judeli, 54 de ani, pensionară caz boală: „Nu-mi ajung banii, trăiești dintr-o pensie de 1.300.000 doar de pe o zi pe alta, pentru că n-ai ce face. În ziua de azi este foarte greu. Dacă mai ai și o familie de întreținut lucrurile se complică și mai mult”. (A consemnat Alina Tănăsescu)
Lasă un răspuns