Pentru bolnavii cronici, beneficiari de rețete gratuite și compensate, acest început de an reprezintă o adevărată aventură în ce privește onorarea acestora, ceea ce crează serioase dificultăți în continuarea tratamentelor. Cei mai afectați sînt, ca de obicei, pensionarii și ceilalți asigurați medicali cu venituri mici. Cauzele care au generat fenomenul respectiv sînt de natură birocratică, iar consecințele – imprevizibile. Ce părere au băcăuanii vizavi de situația creată, aflăm din răspunsurile pe care le publicăm mai jos.
Natalia Iacob, 56 de ani, pensionară: „Din fericire, chiar dacă am unele probleme de sănătate, nu obișnuiesc să iau medicamente. Întotdeauna încerc să le evit. Oricum, nu am o părere prea bună despre ce se întîmplă în farmaciile din județ. Eu am noroc, dar alți oameni bolnavi sînt nevoiți să aștepte pînă își definitivează problemele cei din sistemul sanitar”.
Gheorghe Popa, 52 de ani, pensionar: „Jigodii, ordinari, nesimțiți! Doar așa pot fi catalogați ăștia care își bat joc de noi, bătrînii. După ce că de abia ne chinuim să trăim, ei ne amărăsc și mai mult cu birocrația lor. Așa nu-i de trăit”.
Georgeta Alexa, 45 de ani, vînzătoare: „Eu cred că e destul de greu pentru acești oameni bătrîni și bolnavi care, după ce că își petrec destul timp pe la doctori, ulterior au de mers din farmacie în farmacie pentru că nimeni nu știe ce are voie să elibereze compensat și ce nu”.
Ioan Dinu, 46 de ani, constructor: „Eu cred că ar trebui ca toate farmaciile să-și facă datoria și să dea medicamente pe rețete compensate și gratuite, dar în momentul de față, nu e vina lor pentru că problema vine ceva mai de sus”.
Lasă un răspuns