Practica măsurilor „în coadă de pește”, promovată de factorii cu putere de decizie din instituțiile de interes public provoacă, în continuare, derută printre români. Este ceea ce se mai cheamă „consecvență în inconsecvență”. Ultima mostră de acest gen o reprezintă măsurile privind introducerea în circuit a rețelelor securizate pentru medicamentele compensate și gratuite și modificarea TVA-ului la aceste produse. Farmaciile sînt, practic, blocate, iar pacienții sînt purtați inutil pe drumuri. Adevărată bătaie de joc pentru asigurații CNAS. Cum percep băcăuanii aceste situații?
Sava Matanie, 54 de ani, maistru: „Este o nemulțumire generală. Nimic nu ni se pare bun în sistemul de sănătate. În primul rînd birocrația ne omoară. Oamenii sînt purtați pe drumuri de la o farmacie la alta, iar pentru asta nu doamnele de la farmacii sînt de vină. Cei care conduc acest sistem sînt vinovați, pentru că nu sînt organizați și hotărîți”.
Gheorghe Ambrosie, 64 de ani, pensionar: „Noi așteptăm să se ieftinească medicamentele. Am auzit că se vor ieftini cu 9%. La cît sînt de scumpe, această micșorare de prețuri este nesemnificativă”.
Lucia Pușcașu, 30 de ani, recepționer: „Am o părere destul de proastă în ce privește sistemul sanitar. E dureros, mai ales pentru noi, cei care cotizăm cu o sumă destul de mare la Casa de Asigurări de Sănătate și nu putem beneficia de absolut nimic din partea lor”.
Mircea Mihăilă, 53 de ani, conducător auto: „Ce pot să spun? Nu este bine. Și așa, toate sînt scumpe, iar salariile sînt așa cum sînt, mici. Dacă ne îmbolnăvim, ne tratăm și noi cum putem, chiar și cu leacuri băbești, pentru că sînt mult mai ieftine decît medicamentele”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns