Avariile tehnice repetate, produse în acest început de an la instalațiile de producere a agentului termic de la CET Bacău, au lăsat în frig zeci de mii de locatari, obligați să înghețe în apartamente în plină iarnă. Totodată, aceștia au fost lipsiți și de apa caldă menajeră. Situațiile respective sînt puse, de către furnizor, pe seama unor accidente care au necesitat eforturi deosebite pentru remediere. Cum credeți că ar trebui penalizate de către beneficiari aceste distorsiuni la confortul cetățeanului?
Ioan Șerdean, 49 de ani, inspector de asigurări: „Trebuie luate măsuri. Înainte de toate trebuiesc verificate instalațiile și trebuie făcut ceea ce nu s-a făcut. Marea majoritate a blocurilor sînt vechi, la fel și instalațiile. În mod normal, acestea trebuiau făcute de astă vară”.
M.D., 41 de ani, gestionară: „Trebuiesc luate măsuri stricte. Și eu am avut de suferit cu căldura și cu apa caldă menajeră. Nu vrem ca oamenii de acolo să-și piardă locul de muncă, dar să-și facă treaba cu simț de răspundere”.
Constantin Marcoci, 42 de ani, șomer: „Nu sînt racordat la CET și nu sînt în măsură să-i judec. Oricum, după părerea mea, trebuie penalizați”.
Daniela Dumitru, 28 de ani, grefier: „Am auzit de problemele agentului termic de la CET Bacău. Nu știu în ce măsură au făcut reparații astă vară, iar dacă au făcut lucrări cît de bune, de vină au fost materialele cu care s-a lucrat, deci nu știu în ce măsură sînt vinovați. Personal, nu mă pot pronunța dacă să fie sau nu trași la răspundere, pentru că nu sînt om de specialitate. Totuși, sînt mulți oameni care au avut de suferit”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns