Primăria – prin serviciile de salubrizare, sau patronii și cetățenii sînt obligați să degajeze zăpada și gheața din dreptul magazinelor și locuințelor lor? După cum arată străzile și trotuarele Bacăului, se pare că pe nici unii nu-i preocupă această problemă ce ține de spiritul colectiv. Insecuritatea pietonilor și accidentele pe care unii dintre ei le suferă readuc în discuție o problemă ce rămîne deschisă de la un sezon rece la altul. Ce propun băcăuanii pentru a ieși din acest cerc vicios?
Genoveva Iftimie, 27 de ani, muncitoare: „Ar fi foarte bine dacă fiecare și-ar face curat și și-ar strînge zăpada din fața casei sau a instituției la care lucrează. Așa este civilizat”.
Niculina Feraru, 46 de ani, casnică: „Nu contează cine strînge zăpada. Dacă nu o strîng cei de la primărie, atunci să o strîngem noi, pentru că astfel evităm tot felul de accidente. Se știe că în fiecare iarnă sînt multe cazuri de fracturi de mîini sau de picioare din cauza gheții din fața locuințelor sau a magazinelor, sau din cauza gheții de pe trotuare”.
Loredana Nimineț, 16 ani, elevă: „Da?! Nu știam că e obligatoriu ca oamenii să deszăpezească în fața locuințelor și a magazinelor. Ar fi o idee bună ca și noi să strîngem zăpada la școală”.
Gheorghe Dalban, 70 de ani, avocat: „Găsesc că ar fi ideal să se strîngă zăpada de pe trotuare, pentru că, astfel, se pot preveni unele accidente neplăcute. După părerea mea, este, pe lîngă o obligație legală, și o obligație morală”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns