Cu mai puțin de o lună de zile de momentul debutului noului an de învățămînt, majoritatea localurilor de școli încă nu au fost reparate și igienizate, lucrări ce nu au nici o șansă de a se finaliza. Cauza: lipsa fondurilor bănești. Primăriile au dat bani mai puțini, în timp ce costurile materialelor și manoperei au crescut simțitor. Așadar, condițiile în care vor învăța elevii se deteriorează în continuare. Cine credeți că se face responsabil de această situație și ce măsuri ar trebui luate?
Viorica Lupu, 36 de ani, confecționer: „Eu cred că primăria se face vinovată de această situație, pentru că nu au dat suficienți bani pentru igienizarea și renovarea școlilor. Primarul a făcut multe lucruri bune în orașul nostru, dar trebuie să ia măsurile necesare pentru ca acești copii să poată începe un nou an școlar în condiții cît de cît decente”.
Monica Crețu, 39 de ani, muncitoare: „Părerea mea este că de sus pleacă totul. Și cînd spun asta mă refer la cei din conducerea țării. Ei sînt vinovați, nu conducerea școlilor și nici cei de la primărie. Nu știu ce măsuri trebuiesc luate, dar știu că nu ne convine să dăm permanent bani, iar copiii noștri să învețe în astfel de condiții”.
Elena Guriu, 24 de ani, casnică: „Eu locuiesc la țară, copiii mei învață la grădiniță, iar acolo și școala și grădinița sînt bine întreținute. Poate chiar mai bine decît unele școli de aici, de la oraș. Eu cred că vinovați sînt directorii de școli pentru că nu se ocupă suficient de această problemă”.
Luminița Păduraru, 43 de ani, inspector de asigurări: „După părerea mea, Inspectoratul ar trebui să ceară ajutor Ministerului Educației Naționale, dar nu o fac, din păcate. Și în învățămînt e ca și în Sănătate. Cred că o soluție ar fi să se facă schimbări la nivelul ministerului, pentru că nu-și fac bine meseria și nu se implică în rezolvarea problemelor din învățămînt și să aducă în aceste funcții oameni care se pricep”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns