Comerțul ambulant înflorește nestingherit și printre băcăuani. În piețele agroalimentare și împrejurimile acestora, fel de fel de indivizi oferă „de toate pentru toți”: de la ciorapi și cuțite, la truse de scule, mileuri, ceasuri, hîrtie, saci de plastic și multe altele. Mărfuri de proveniență dubioasă și de calitate îndoielnică, oferite la prețuri atractive. În toate cazurile, autorizațiile de comercializare nu există, iar agenții de ordine publică se prefac că nu observă. Cum credeți că ar trebui „tratați” acești comercianți, care fac evaziune fiscală „la vedere”?
Valentin Oprea, 46 de ani, strungar: „Întîi, ar trebui să nu fie lăsați să vîndă la aceste tarabe. Ar trebui să li se amenajeze spații, iar acolo să fie supravegheați și verificați. Marea problemă cu care ne confruntăm este, însă, calitatea mărfurilor. Cumpărăm toate prostiile, toate vechiturile. În străinătate nu este așa. Acolo te atenționează în ceea ce privește calitatea și prețurile practicate în acele magazine”.
Elena Popescu, 57 de ani, pensionară: „Cum noi ne plătim toate datoriile la stat – cu sacrificii, sau nu, nu mai contează – așa să-și plătească și ei acele autorizații. De ce să nu fie corecți? În legătură cu întrebarea dumneavoastră, chiar nu știu ce să vă spun. Probabil, Primăria și (sau) Justiția să-i sancționeze”.
Florența Lazăr, 67 de ani, pensionară: „Am o părere foarte proastă. Se vînd numai produse de proastă calitate. Tot ce refuză cei din străinătate ne bagă nouă pe gît. Cei care sînt în măsură, să facă controale mai riguroase, nu să aștepte șpagă de la toți și să „închidă ochii” atunci cînd găsesc nereguli. În România, în ziua de azi, totul se rezolvă cu ciubucuri”.
Elena Dodiță, 46 de ani, secretară: „Organele abilitate să facă mai multe controale și să se dea amenzi drastice. Poate așa nu vor mai vinde tot felul de produse dubioase și fără autorizație comercială”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns