Pensionarii de toate categoriile primesc, din această lună, pensii indexate, conform programului guvernamental, cuantumul mediu al majorărilor fiind de 2,4 la sută. Concret, aceasta înseamnă cîteva zeci de mii de lei în plus, banii cu care nu se poate face mai nimic. Ce părere au băcăuanii despre această danie și cît reprezintă sumele respective în bugetul familiei, încercăm să aflăm din ancheta noastră de astăzi.
Grigore Măcăială, 70 de ani, pensionar: „Ce poți face cu cîteva mii în plus la o pensie și așa destul de mică? Probabil mîncare, alimente în general. Am o pensie de 2,2 milioane de lei și trebuie să mă descurc cu ea”.
Romică Crețu, 45 de ani, muncitor: „Este mult prea puțin! Este o stropeală, nu poți face nimic cu cîteva zeci de mii la prețurile din ziua de azi. Doar patru, cinci pîini în plus pe lună să spui că poți lua din această indexare. Este foarte greu în ziua de azi să trăiești, banii sînt puțini, cerințele multe și foarte diversificate”.
Vasilica Rotaru, 68 de ani, pensionară: „Nu, fiindcă sînt bolnavă și nu-mi ajung banii nici pentru medicamente, apoi pentru altele. Am o pensie de 1,7 milioane de lei din care trebuie să-mi cumpăr medicamente să țin regim pentru diabet, inimă, ficat și pentru alte boli de care sufăr. Credeți-mă că o sumă atît de mică, deși este bine-venită, nu mă bucură prea mult”.
Eugen Drăghici, 84 de ani, pensionar: „La vîrsta mea nu mă mai bucură nimic, mai ales că este vorba de o sumă atît de mică. Ar trebui ca aceste indexări, recolerări periodice să se facă în procente mai mari, pentru că așa ne ajută prea puțin. Ce pot să fac cu cîteva zeci de mii de lei în ziua de azi. Să plătesc factura astronomică la întreținere în nici un caz!”
Petrea Bordeianu, 52 de ani, constructor: „E prea puțin, dar trebuie să ne gîndim că din acești bani putem cumpăra o pîine în plus, sînt bani pe care-i primim și nu-i dăm. E bine, dar ceea ce e grav este că nu numai aceste indexări sînt mici, ci și pensiile în sine”. (A consemnat Alina Tănăsesecu)
Lasă un răspuns