Foarte multe persoane în vîrstă, fără familii și rude apropiate, cad victimă escrocilor și profitorilor, care în schimbul locuințelor proprietate personală se angajează să le asigure întreținerea și îngrijirea pînă la deces. După ce se văd proprietari ai apartamentelor, aceștia uită de obligații, alungîndu-i în stradă pe cei înșelați. Întrebarea zilei: cum credeți că ar trebui protejate, prin prevederi legale exprese, aceste persoane?
Felicia Cîmpeanu, 66 de ani, pensionară – „Noi, bătrînii, sîntem acum o categorie defavorizată. Lucrurile astea nu s-ar întîmpla dacă am avea o pensie din care să putem achita necesitățile cotidiene. Lucrurile ar putea fi reglementate printr-o lege, dar și acest lucru este irelevant, pentru că legile sînt făcute spre a fi încălcate”
Maria Timoșencu, 27 de ani, șomeră – „Nu știu cum fac acești oameni așa ceva. Și eu am părinți și mă gîndesc ce li s-ar putea întîmpla. Cred că are trebui ca prin lege să existe un fel de asistenți, care să verifice permanent aceste cazuri, pentru ca bătrînii să nu fie dați în stradă”
Veneția Anastasia, 50 de ani, pensionară – „Am auzit de multe astfel de cazuri. Cred că în principal ține de latura morală a fiecăruia. Pentru că cei care-i dau în stradă pe bătrîni, după ce s-au văzut cu un acoperiș, nu mai pot fi catalogați drept oameni. Legea ar trebui să pedepsească drastic aceste persoane și să existe cineva care să supravegheze dacă noul proprietar își face într-adevăr datoria”
Clemanța Grecu, 60 de ani, pensionară – „Nu este bine că se întîmplă astfel de lucruri. Fata mea este șefa unui centru de zi pentru bătrîni și acolo ei sînt ajutați. Cred că pensionarii care nu se pot susține singuri ar trebui să apeleze la un astfel de serviciu, pentru a nu cădea la mîna celor necinstiți”
Lasă un răspuns