Politica „pașilor mărunți” aplicată în domenii de interes cetățenesc permanent ne oferă, din aceste zile, noi dovezi ale consecvenței: prețul biletelor de călătorie pe autobuzele din transportul urban a crescut cu 1.000 de lei, ca și cel al pîinii. Ce înseamnă acest lucru pentru bugetul lunar personal al unei familii? Ce cred băcăuanii despre noile „alinieri” de prețuri?
Viorelia Pal, 32 de ani, operator chimist: „După părerea mea, va fi destul de greu. Orice majorare, cît de mică ar fi ea, se va simți la bugetul unei familii, pentru că salariile sînt aceleași”.
Anonimă: „Depinde de salariul fiecărei familii în parte. Cei care au venituri mari, bineînțeles că nu vor fi atît de afectați. Mai rău va fi pentru acele familii care abia se descurcau pînă acum; de acum încolo… ei știu ce vor face”.
Ștefana Savin, 18 ani, elevă: „Cu siguranță, această majorare va afecta bugetul lunar al unei familii. Cheltuielile pentru pîine și biletul de autobuz sînt frecvente în viața unui om și aproape indispensabile. Și, astfel, se adună puțin cîte puțin, iar cînd faci calculul constați că s-au dus mulți bani”.
Ovidiu Chiper, 29 de ani, reprezentant vînzări: „Scumpirea biletului de autobuz pe mine nu mă afectează, pentru că merg cu mașina. După părerea mea, aceste majorări vor avea impact asupra pensionarilor, studenților și familiilor care au mulți membri”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns