Astăzi este 1 aprilie – Ziua păcălelilor. Dincolo de tradițiile și semnificațiile acestui obicei care, la români, înseamnă farse și haz de necaz, ne-am propus să testăm capacitatea de observație a băcăuanilor și spiritul lor receptiv față de realitățile cotidiene propunîndu-le drept test, pentru ancheta redacțională o temă de permanentă actualitate de 14 ani încoace: păcălelile perpetui ale guvernanților. Așadar, aveți cuvîntul!
Mariana Ursu, 41 de ani, laborant: „Nu știu ce să vă spun. M-ați luat prea repede și chiar nu-mi amintesc ce-au promis și nu au respectat. Totuși, de promis promit multe, dar e valabil doar pentru ei”.
Geta Voicu, 36 de ani, educatoare: „O, multe au promis și nu au respectat. Au promis că va fi mai bine dar, din păcate, este din ce în ce mai greu. Poate ei o duc bine, însă, clasa de mijloc, nu mai spun de cei săraci, nu simțim acest lucru. Sîntem totuși optimiști și sperăm la mai bine”.
Robert Voicu, 11 ani, elev: „Știu că au promis că vor reduce taxele și impozitele și că vor mări salariile, ceea ce nu au făcut. Deci ne-au păcălit. Alocațiile ar trebui mărite. 210.000 sînt prea puțini bani pentru o lună de zile”.
Gabriel Păduraru, 39 de ani, inginer: „Îmi amintesc foarte bine de multe din păcălelile guvernanților. Prima păcăleală a fost cînd Ion Iliescu a promis că F.S.N. nu se constituie în partid politic. Mai tîrziu, Emil Constantinescu a declarat că are la dispoziție 15 mii de specialiști. Oare unde or fi fost acei specialiști? Alte păcăleli mai recente ar fi cazul Bivolaru, cazul Iacobov, cazul Mureșan etc. Dacă ar fi să înșir…. sînt o groază de exemple de păcăleli”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns