O temă de cercetare pentru acest sondaj ar fi „ce puneți în pachetele cu mîncare pentru serviciu și cît costă el? Am plecat de la cel puțin două constatări: veniturile scăzute și lipsa cantinelor- restaurant la majoritatea agenților economici. Cum văd băcăuanii această situație puteți afla din cele cîteva opnii culese de la băcăuani.
Genica Mazilu, 45 de ani, confecționer – pensioată pe caz de boală: „Lucram la stat, dar nu beneficiem de pauză de masă. Mîncam cînd puteam, mai ales că lucram ca țesătoare și trebuia să fiu foarte activă, poate că din cauza asta m-am și îmbolnăvit. Nu aveam cantină unde puteam să luăm masa. Fiecare își punea în pachețelul de acasă ce avea”.
Elena Gogu, 39 de ani, confecționer: „Lucrez la patron pentru suma de 1.700.000 de lei, lucrez și peste program, fără ca să mi să plătească ore suplimentare. Avem pauză de masă, dar nu beneficiem de o cantină, ci fiecare mănîncă ceea ce-și aduce de acasă, în limita posibilităților. Am lucrat înainte la stat și aveam alte condiții de muncă mult mai bune”.
Cecilia Morți, 40 de ani țesătoare: „Pauză de masă și atît. Lucrez la Arta Croitorilor ca țesător artizanal. Prînzul și-l servește fiecare, fie de acasă, fie și-l cumpără. Asta în funție de venitul fiecăruia. E normal ca în această perioadă de căldură să consumăm mai multe lichide, lactate, produse mai ușoare”.
Ana Farcaș, 34 de ani, țesătoare: ” Prînzul depinde de buzunarul fiecăruia. Sîntem plătiți în funcție decît lucrăm, avem venituri destul de bune, dat toți avem o familie de întreținut, așa că prînzul îl luăm mai mult acasă, pentru a mai economisi niște bani”.
(A consemnat Alina TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns