Sînt tot mai frecvente cazurile în care copii de vîrste foarte mici decedează din cauza unor accidente în gospodării, produse pe fondul lipsei de supraveghere din partea părinților și al neglijenței acestora. Incendiile, vătămările corporale, îngurgitarea de medicamente în doze mari sau contraindicate au făcut, numai în acest an, numeroase victime, cea mai recentă fiind un băiețel în vîrstă de doar un an și 4 luni dintr-o comună băcăuană. Cît de mare credeți că este vina părinților și ce măsuri ar trebui luate pentru stoparea fenomenului?
Claudia Tănase, 34 de ani, casnică: „În mod normal, părinții ar trebui să fie trași la răspundere. Dacă sînt vinovați, atunci să li se dea cea mai grea pedeapsă, adică să facă pușcărie. Mă întreb de ce mai fac copii? Îi fac și-i lasă în voia sorții?!”
Dinu Cosma, 57 de ani, pensionar: „Sînt de acord cu pedepsirea părinților. Oricum, depinde de gravitatea incidentelor care se produc. Sigur, să facă pușcărie dacă sînt vinovați, sau să li se dea o amendă usturătoare”.
Maria Ghinea, 43 de ani, infirmieră: „Mă gîndesc că e destul de grav să acuzi un părinte că e vinovat de accidentul copilului sau copiilor lui. Părinții sînt obligați să-și lase copiii în case, pentru că trebuie să se ducă la serviciu, efectiv nu au încotro. Sînt foarte multe familii sărace care nu-și permit să-și lase copiii la cămine, unde ar avea cineva grijă de ei”.
B.P., 21 de ani, muncitoare: „Eu cred că depinde de educația fiecăruia. Marile tragedii se întîmplă în familii unde «alcoolul e la el acasă» și unde este nepăsare vizavi de copii. Părerea mea este că numai cu o simplă amendă nu se rezolvă nimic. Sînt tot felul de cazuri”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns