Cea de a 5-a etapă de recorelare a pensiilor și actualizarea punctajelor au mai băgat ceva mărunțiș în buzunarele pensionarilor, începînd cu luna ianuarie a.c. În condițiile în care majorările și alinierile de prețuri la unele produse și servicii de bază nu ne-au ocolit, cîștigurile s-au transformat în pagubă. Ce măsuri credeți că ar trebui aplicate pentru ca astfel de efecte să nu se mai producă și de către cine ar trebui promovate?
Dan Sicu, 59 de ani, pensionar: „De atîția ani se măresc pensiile și am ajuns în anul 2004 să am o pensie de 1.300.000 lei. Abia plătesc apa pe care o consum și curentul electric. În rest, cu ce să trăim? E din ce în ce mai greu.”
Ion Simionescu, 67 de ani, pensionar: „Este foarte greu. Măsuri? Poate ne-am descurca mai bine dacă ne-ar mai scuti și pe noi, din cînd în cînd, de impozite, dacă ne-ar da și nouă bonuri de masă. Altfel nu știu cum s-ar rezolva problema în afară de o mărire pe care să o simțim”.
Aurelia Luncanu, 52 de ani, pensionară: „Cine să ia aceste măsuri dacă nu tot guvernanții, tot cei care ne conduc? Noi nu avem un sindicat care să ne apere interesele. O altă măsură decît o mărire substanțială, să fie mărire în adevăratul sens al cuvîntului, nu văd”.
Georgeta Bălan, 67 de ani, pensionară: „Soluția v-o spun eu: să pună guvernanți persoane tinere, care știu ce să facă. Ne-am săturat de fosilele astea comuniste care gîndesc ca pe vremea știm noi cui”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns