Înainte de a aștepta să o facă alții, protejați-vă singuri. Vă cunoașteți drepturile? Legislația în domeniu vă apără doar dacă apelați la ea? Cîteva cunoștințe de legislație ne pot scuti de o sumedenie de probleme. În ce măsură își cunosc băcăuanii drepturile puteți afla din cele cîteva opinii culese pe străzile orașului:
Claudia Moise, 29 de ani, administrator: „Am mai studiat legislația în vigoare, în facultate am făcut un curs legat de drepturile cetățeanului, iar actualmente lucrez în domeniul comercial, așa că sînt nevoită să studiez legile. Am consultat, cînd a fost cazul, chiar și un avocat”.
Claudia Ghiurca, 29 de ani, vînzător: „Nu am avut de a face niciodată cu vreo situație care să implice studierea legilor sau chiar a Constituției, asta și pentru că nu m-a interesat. Îmi cunosc drepturile datorită mediatizării acestora, mai exact din ce aud la televizor”.
Ramona Ciorabă, 20 de ani, casnică: „Nu m-a interesat această problemă, pentru că nu mai locuiesc de aproape doi ani în România. În prezent trăiesc în Cipru și pot să vă spun că acolo poate avem mai multe drepturi decît aici, adică ne sînt respectate aceste drepturi. Mai exact, nu se face diferențe între femei și bărbați, ai drepturi la informare liberă și nu contra-cost, ca aici. Nu e atîta birocrație ca aici, în țară”.
Constantin Zamfir, 53 de ani, administrator: „Ca agent comercial, de nenumărate ori a trebuit să studiez legea și este normal ca acum, la vîrsta mea, să o cunosc. Mă întristează însă unele probleme legate de dreptul de proprietate care de cele mai multe ori lasă de dorit, mai exact de incertitudinea cu care sînt tratate niște aspecte care ne interesează în mod deosebit pe noi, simplii cetățeni. Dacă se va schimba Constituția, voi fi în totalitate de acord”. (A consemnat AlinaTĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns