Rodica Pintilie, 41 de ani: Eu consider că cei clasați atît pe primele cît și pe ultimile locuri în această statistică sînt oameni cu noroc, conjunctura le-a oferit această posibilitate și cu mai mult noroc au prosperat în lumea afacerilor”.
Ionuț Burlacu, 25 de ani, taximetrist: „Consider că acești oameni au avut noroc, susținere materială și politică. Nu poți să spui că toți sînt necinstiți, dar oamenii de afaceri bogați ajunși pe proprie muncă nu se află între cei 100 de bogătași ai României”.
Paulina Postolescu, 65 de ani, pensionară: Și eu sînt milionară, am pensie de un milion și patru sute de mii, și-mi plîng în pumni pentru că n-am bani să-mi cumpăr ulei și zahăr. Munca cinstită nu te duce la o asemenea îmbogățire, noi luăm de la aceste buticuri care funcționează din banii noștri. Ne amăgim singuri”.
Vasile Chiriac, 46 de ani, șomer: „N-aș putea să spun cu precizie cum consider că au putut accede acești oameni într-un astfel de clasament. Consider că un adevărat om de afaceri, cum ar trebui să fie și la noi în țară, este o persoană foarte capabilă, energic, abil și învățăt în primul rînd, care știe să conducă o afacere profitabilă și să-și plătească corect dările față de stat”.
Grigore Huștiu, 55, pensionar: „Au reușit să ajungă aici datorită unei munci asidue. Au muncit și rezultatul e ca atare.”
Cristofor Romeo, 33, maistru: ” Un om de afaceri poate reuși în viață prin mai multe metode, unele ortodoxe, iar altele mai puțin.”
Vasile Oprișor, 43, inspector de protecția civilă: „În mod cinstit cred că au reușit prea puțini, în primul rînd Țiriac. Această idee nu o poți generaliza. Sînt mulți care recurg la mijloace mai puțin corecte și alții chiar deloc.”
Maria, 60, pensionară: „Omul bogat este hoț! Noi, oamenii de rînd, sîntem săraci, dar cinstiți. Prin căi legale nu văd cum s-ar putea îmbogăți un om.” (Au consemnat Alina Tănăsescu și Loredana Negoiță)
Lasă un răspuns