România este pe primul loc în Europa la capitolul „corupție”, într-un clasament stabilit de organizația „Transparency Internațional”. După 1990, românii au devenit experți la acest capitol. Sîntem unici și datorită faptului că avem o țară coruptă fără corupți. Dimensiunile fenomenului ating dezastrul național fără ca guvernanții să întreprindă măsuri reale de eradicare. Ce căi și mijloace credeți că ar trebui utilizate pentru a scăpa de această fatalitate?
Aurelian Popa, 28 de ani, referent social: „Bine ar fi ca cei care trebuie să se ocupe de acest fenomen, corupția, să facă ceva în acest sens, să se vadă ceva. Noi vrem fapte, nu vorbe!”
Anonimă: „Nu pot să spun nimic. De fapt, ce aș mai putea să zic? Părerile sînt împărțite, așa că mă abțin să comentez”.
Marcela Hărăbor, 49 de ani, educatoare: „Am auzit de faptul că România este pe primul loc în Europa la acest capitol. E destul de greu să comentez și asta pentru că ar fi multe de spus referitor la acest subiect. Un lucru e sigur: dacă vrei să-ți rezolvi o problemă, trebuie să dai neapărat ceva, indiferent ce. Mă refer la bani sau la alte suveniruri. Dacă nu dai, nu te bagă nimeni în seamă. Cel mai bine ar fi ca lumea să fie corectă și, atunci, totul ar fi bine și nu ar mai exista corupție”.
Florin Vingheac, 57 de ani, pensionar: „Ce mai putem spune? Toți care sînt la guvernare trag, pe românește, „pe turta lor”. Drept dovadă că am ajuns unde am ajuns. Singura soluție este reducerea numărului de parlamentari și senatori și atunci poate se va mai diminua din corupție. Știți ce ne-ar trebui? Un Vlad Țepeș”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns